Zvijezda "Moderne obitelji" Sofia Vergara na vrhu je Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.

Galerija


Sofia koja je trenutno sutkinja u emisiji "America's Got Talent" zaradila je nevjerojatnih 43 milijuna dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima i time se pomakla s drugog mjesta prošle godine.

Vezani članci Sofia Vergara Fotografijom u toplesu nadmašila sva dosadašnja izdanja, teško je povjerovati da je fotka nastala još 90-ih Sofia Vergara (Foto: Instagram) Seksi latina objavila fotku staru čak 20 godina, a obožavatelji zaključili da danas izgleda puno mlađe

48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500 tisuća dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene "Moderne obitelji" koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine. Forbes je procijenio da će zaraditi "barem 10 milijuna dolara po sezoni" za "AGT", jednu od najpopularnijih natjecateljskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizirala je Hollywood, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno.

Oscarovka Angelina Jolie na drugom je mjestu Forbesove liste s 35 milijuna dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu liste, tako se zvijezda filmova o "Wonder Woman" Gal Gadot nalazi na trećem mjestu s 31 milijun dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu "Red Notice".

Na osmom mjestu s 19 milijuna dolara nalazi se glavna glumica "Uvoda u anatomiju" Ellen Pompeo, a zvijezda "Sluškinjine priče" Elisabeth Moss na devetom je mjestu s 16 milijuna dolara. Još jedna dobitnica Oscara, Viola Davis, prvi put se pojavila na top 10 listi.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 milijuna dolara u 12 mjeseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više - gotovo 550 milijuna dolara - u istom periodu. Tu listu je prošli mjesec predvodio Dwayne "The Rock" Johnson sa 87.5 milijuna dolara.

(Hina)