Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glumac je rekao da je 'duboko zabrinut stavom i ponašanjem ruske vlade prema homoseksualnoj zajednici'.


Glumac Wentworth Miller, poznat po ulozi u Foxovoj seriji 'Zakon braće', odbio je poziv da kao počasni gost sudjeluje na međunarodnom filmskom festivalu u Sankt Petersburgu jer kaže da je kao homoseksualac duboko zabrinut zbog stava ruske vlade prema LGTB zajednici.

>> Wentworth Miller ipak gay?

'Hvala vam na pozivu. Kao netko tko je i ranije boravio u Rusiji te ima i ruske korijene bio bih sretan da mogu prihvatiti poziv. Međutim kao homoseksualac moram ga odbiti', poručio je Miler u pismu objavljenom na stranici skupine GLAAD koja promovira ugled LGTB zajednice u medijima.

Glumac je rekao da je 'duboko zabrinut stavom i ponašanjem ruske vlade prema homoseksualnoj zajednici' i da ne želi sudjelovati na festivalu u zemlji gdje ljudima poput njega 'sustavno uskraćuju temeljna prava da otvoreno vole i žive'.

Ruski zakon koji je potpisao predsjednik Vladimir Putin uvodi novčanu kaznu do 5.000 rubalja (156 eura) za građane koji među malodobnicima promiču gay kulturu 's nakanom da potiču netradicionalne oblike spolnosti' ili oblike koji bi prouzročili 'izopačeno shvaćanje' po kojemu bi homoseksualne i heteroseksualne veze bile 'društveno jednako prihvatljive'. Borci za ljudska prava smatraju zakon diskriminatornim i već je izazvao brojne kritike u svijetu.
 

Vezani članci Vladimir Putin Putin poslao oštru poruku: "Svatko nas želi 'ugristi' negdje ili 'odgristi' nešto naše, no oni koji bi to učinili, trebaju znati da bismo im svima razbili zube" Aleksej Navaljni Nestao je liječnik koji je liječio Alekseja Navaljnog: Napustio lovačku bazu u šumi i nije se vratio

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook