Bieber, Kanye West i Drake rekli su "ne" Grammyjima. Je li pred nama najosiromašenija dodjela u povijesti?


Pred nama je još jedna dodjela Grammy Awardsa.Iako svake godine ova ceremonija okuplja najveću svjetsku kremu glazbenih imena ove godine, čini se, to neće biti slučaj. Naime, brojni glazbenici najavili su bojkot ovogodišnjih 59. Grammyja jer ne sumnjaju u relevantnost ove nekad prestižne glazbene nagrade.

Justin Bieber, Kanye West i Drake navodno se neće pojaviti na ceremoniji koja se održava 12. veljače u Los Angelesu jer smatraju da nagrada više nije "relevantna i reprezentativna".

Justin Bieber (Foto: Getty)

Justin Bieber nominiran je u četiri kategorije, no svoj nedolazak unaprijed je opravdao drugim obavezama. "Bieber ne smatra da su Grammyji više relevantna i reprezentativna nagrada, posebice kada je riječ o mladim izvođači", kazao je izvor blizak kanadskom pjevaču. Dvostruko više nominacija, njih čak osam, ima Kanye West. No unatoč impozantnoj brojci ni on se neće pojaviti na dodjeli jer smatra da je premalo crnih glazbenika nominirano.

Kanye West (FOTO: Getty)

Isti razlog ima i Frank Ocean, koji svoj album 'Blonde' nije ni prijavio za nagrade. "Ta institucija ima nostalgičan značaj. No jednostavno ne predstavlja dobro ljude koji dolaze odakle i ja dolazim. Institucija nagrađivanja i nominacija jednostavno je zastarjela", kazao je Frank.  Na dodjelu neće doći ni reper Drake. Iako je nominiran u čak osam kategorija, svojim suradnicima najavio je da neće doći i on baš kao i Bieber nagradu ne smatra više relevantom zbog čega mu nije ni važno da ju osvoji.

Drake Graham (Foto: Getty)

Najviše nominacija prikupila je Beyonce koja osim glazbenog uspjeha bilježi i one privatne. Jučer je objavila da je trudna i da čeka blizance, a sad joj se smiješi čak devet nagrada. S ukupno 62 nominacije do sada Beyonce je zasjela na tron pjevačica s najviše nominacija ikada.

Beyonce (FOTO: Getty)