Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo su kuhali Alka Vuica, Nikša Kušelj i Ivica Skoko u Celebrity Masterchefu.


Sve ono što natjecatelji Masterchefa skuhaju za žiri, sada možete probati spremiti u svojoj kuhinji. Donosimo recepte Alke Vuice, Ivice Skoke i Nikše Kušelja.

Prvo ispadanje iz MasterChefa - Kome je jelo zagorilo?

Libijska juha od kukuruza

Alka Vuica

Vezani članci Alka Vuica Alka Vuica pokazala kako izgleda bez trunke šminke u 60. godini, fanovi je usporedili s Meghan Markle Slika nije dostupna SVI SU BULJILI U NJU Što je to na sebe stavila Alka Vuica?

LIBIJSKA JUHA OD KUKURUZA
Sastojci:
• Jedan luk
• Dvije naranče
• Jedna konzerva kukuruza šećerca (200 g)
• Maslinovo ulje
• Vrhnje za kuhanje
• Sol
• Papar
• Vegeta

Postupak:

Izdinstati luk na maslinovom ulju. Dodati kukuruz i dinstati ga 10 minuta. Zaliti jušnim temeljcem ili vodom te dodati žlicu vegete. Kuhati pola sata, izmiksati sve sastojke sa štapnim mikserom, dodati 1 dl vrhnje za kuhanje i pomiješati sa ocijeđenim sokom napravljenim od dvije naranče.

Pileći file u parmezanu i Salata od cherry rajčica s koprom

Ivica Skoko

PILEĆI FILE U PARMEZANU
Sastojci:
• Pileći file
• Maslac
• Ribanac
• Papar
• Korijander
• Češnjak
• Origano
• Vrhnje za šlag
• Kruh


Postupak:
Pileći file namočiti u otopljeni maslac. Naribati ribanac, dodati papar, korijander, origano i češnjak. Natopljeni file uvaljati u smjesu i staviti u pleh da se peče. Prije nego što je gotovo, preliti vrhnjem za šlag i zapeći. Kad je jelo gotovo, servirvirati ga sa zapečenim kruhom namazanim češnjakom.


SALATA OD CHERRY RAJČICA S KOPROM
Sastojci:
• Rajčica
• Sitno nerezani kopar
• Maslinovo ulje
• Sol
• Cijeđeni limun
Postupak: Rajčice i kopar pomiješati te posoliti. Začiniti maslinovim uljem i cijeđenim limunom.

Rosemary Baby

Nikša Kušelj

Sastojci:
• Dvije grančice ružmarina
• Grdobina (cca 1 kg)
• Češnjak
• Kapari
• Limun
• Maslinovo ulje
• Sol
• Papar


Postupak:
Očistiti grdobinu, odvojiti glavu od repa. Glavu prokuhati u vrućoj void. Rep filetirati, pripremiti, posoliti i popapriti. U tavi istopiti maslac uz malo maslinovog ulja. Ubaciti ribu i na laganoj vatri čekati da dobije zlatnu boju. Krumpir prokuhati, narezati i pripremiti. Začini solju, paprom, ružmarinom i češnjakom. Peći 30 minuta na 170°C. Skuhanu glavu od grdobine ocijediti i izrezati preostalo meso. Začiniti limunom, kaparima, rikulom, maslinovim uljem. Servirati na velikom tanjuru uz krumpir i file grdobine.

VIŠE O CELEBRITY MASTERCHEF PRATITE NA novatv.hr/masterchef

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook