Phil Lord i Christopher Miller 'iskrcavaju se' usred leta iz "Ratova zvijezda" posvećenih Hanu Solu zbog kreativnog neslaganja, objavio je Lucasfilm u utorak.


Redatelji Phil Lord i Christopher Miller 'iskrcavaju se' usred leta iz "Ratova zvijezda" zbog neslaganja. "Nažalost, naša vizija i naš način rada nisu bili u skladu s našim partnerima. Ponosni smo na nevjerojatan rad glumaca i filmske ekipe", kazala su dva redatelja u priopćenju na službenoj stranici svemirske epopeje. Kathleen Kennedy, predsjednica Lucasfilma, producentske kuće "Ratova zvijezda", koju je utemeljio George Lucas, a otkupio Disney, pozdravlja u istom tekstu talent dvojice redatelja. "No, postalo je jasno da imamo različite kreativne vizije", rekla je ona. "Uskoro će biti poznat novi redatelj", zaključuje ona.Do iznenadnog odlaska dolazi usred filmskog snimanja koje je krenulo početkom godine u londonskom studiju Pinewood. Po časopisu Variety koji citira anoniman izvor, dvojica redatelja nisu podnosila kontrolu koju je provodila producentica na snimanju, a ona se pak nije slagala s njihovim metodama. "Spin-off" posvećen mladosti Hanu Solu trebao bi okupiti glumačku ekipu, predvođenu Aldenom Ehrenreichom u ulozi Sola, koju je u originalnoj trilogiji tumačio Harrison Ford, uz Woodyja Harrelsona, Donalda Glovera, Thandie Newton i Emiliju Clark.

Vezani članci Slika nije dostupna Razlaz u "Ratovima zvijezda"! Otkriveno tko će raditi novi film o Han Solu Slika nije dostupna Astronomi pronašli rodni planet Lukea Skywalkera

Radnja filma odvija se prije razdoblja prvog nastavka sage "Ratovi zvijezda IV: Nova nada" (1977.), a počet će se prikazivati nekoliko mjeseci nakon "Epizode VIII" koja se očekuje u prosincu. To je drugi u nizu filmova koji se događaju izvan avantura obitelji Skywalker, nakon "Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda" iz prosinca 2016. godine, koja je zaradila više od milijardu dolara u svijetu. (Hina)