Glazba Michaela Jacksona više se neće emitirati na radijskim postajama diljem Novog Zelanda i Kanade.

Galerija


Radijske postaje u Novom Zelandu i Kanadi izbacile su glazbu preminulog kralja popa Michalea Jacksona sa svojih playlista, usred optužbi za zlostavljanje djece i šokantnih svjedočenja njegovih navodnih žrtava u najnovijem dokumentarcu "Leaving Neverland".

Vezani članci Crkva, ilustracija Katolička crkva platila 7,3 milijuna dolara žrtvama seksualnog nasilja u Coloradu Michael Jackson (Foto: Profimedia) Šokantne optužbe na račun preminulog kralja popa: ''Kupio mi je ranč, a onda me svakodnevno silovao na imanju''

U filmu koji se sastoji od dva dijela, Wade Robson i James Safechuck optužuju Michaela za seksualno zlostavljanje i tvrde kako je potrajalo nekoliko godina tijekom njihova djetinjstva.

Dio obožavatelja stalo je u obranu preminulog pjevača, dok drugi iskazuju podršku navodnim žrtvama i tvrde kako im njegove pjesme izazivaju osjećaj neugode.

Tako su brojne novozelandske radijske postaje odlučile povući sve Michaelove pjesme iz etera, uključujući i medijsku kompaniju MediaWorks.

"Michael Jackson trenutno nije na popisu izvođača radijskih postaja u vlasništvu MediaWorksa. To je odraz želja slušatelja i njihovih preferencija. Naš posao je slušateljima osigurati da slušaju glazbu koje žele", izjavio je direktor MediaWorsk radijskih postaja Leon Wratt.

Njihov najveći konkurent NZME također u skorašnje vrijeme neće puštati Michaleovu glazbu.

"Playliste NZME-a mijenjaju se iz tjedna u tjedan, a Michael Jackson se trenutno ne nalazi na njima", izjavio je njihov direktor Dean Buchanan za New Zealand Herald.

Pjesme Michaela Jacksona više se neće emitirati ni u Kanadi, prenosi kanadski CBC. Zasad su tri radijske postaje donijele takvu odluku dok je ostale još uvijek razmatraju.

Nakon što je u SAD-u prikazan i drugi dio filma s potresnim svjedočanstvima, slavna televizijska voditeljica i producentica Oprah Winfrey intervjuirala je Robsona i Safechucka.

Tijekom intervju Robson je izjavio kako kao dijete nije razumio da je izložen seksualnom zlostavljanju od strane Michaela Jacksona.

Miljenik žena rastaje se od 20 godina mlađe supruge? U braku nisu bili ni godinu dana

Potresna fotografija s komemoracije: Jelena Karleuša neutješna je zbog smrti majke Divne

Oproštaj od majke: Karleuša je toliko shrvana da ne može govoriti, samo šuti i nijemo gleda u pod