Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iza poznatog splitskog skladatelja i direktora Splitskog festivala je 27-godišnja karijera.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kosovo neće u UN dok Srbija ima prijatelje u Vijeću sigurnosti' Slika nije dostupna O SASTANKU S KARAMARKOM I PETROVIM 'Malo ćemo popričati, popiti kavicu'

Tomislav Mrduljaš tijekom svoje karijere surađivao s našim najpoznatijim glasovima, a karijeru je započeo u grupi Tutti Frutti, za koju je napisao njihove prve dvije ploče.

>> Štikle i uske vojničke hlače... Severina u punom sjaju!

A nakon Tutti Fruttija uslijedila je suradnja s javnosti tada nepoznatom djevojkom pod imenom - Severina.
'Dovela ju je sestra, koja je tvrdila kako je Severina talentirana, što bi se tu moglo napraviti? I napravili smo neku suradnju i snimili smo njenu prvu ploču.

Dobili smo čak i neke zapaženije nagrade, pobijedili smo na Zagrebfestu s pjesmom 'Sklopi oči muzika dok svira', ispričao je Tomislav.

U međuvremenu je počeo rat, Severina je odselila u Zagreb, dok je Mrduljaš u rodnom gradu započeo suradnju s našim najpoznatijim grlima poput Olivera i Gibonnija. U tom periodu nastala je i već legendarna 'Bez tebe'. No listi slavnih glazbenika tu nije kraj, surađivao je s Ivom Amulićem i Giulianom. Tako je i nastala slavna pjesma 'Jugo', koja je 1998. osvojila Porina za pjesmu i hit godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook