Za sve obožavatelje Prljavog kazališta imamo odlične vijesti. Dečki pripremaju nove pjesme i uskoro počinju snimati svoj petnaesti studijski album. Predosjeća li Jajo hoće li album donijeti hitove poput onih "Mojoj majci", "Lupi petama" ili "Heroj ulice" te otkriva koliko im znači što je na njihovu koncertu, poput prave rokerice, plesala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. S Prljavcima se družio naš Davor Garić.

Galerija


Prljavcima godine ne mogu ništa. Dapače, kako desetljeća prolaze, oni su sve bolji i strastveniji.

Vezani članci Poznate zvijezde u ležernom izdanju Traperice, tenisice i trenirke - holivudske zvijezde pak najradije biraju opušteni stil! Prljavo kazalište (Foto: Dnevnik.hr) Prljavci su nam otkrili koji je poznati pjevač u ono vrijeme umalo postao frontmen benda

"Glupo bi bilo da ti ja velim da nema te iste strasti", kaže Jasenko Houra Jajo.

Glasno pjevanje publike u rasprodanim dvoranama najdraža im je nagrada, a jedna od njihovih obožavateljica je predsjednica Kolinda. Uručila im je povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanju domoljublja, humanitarnog djelovanja te ugleda hrvatske rock glazbe. A onda je uskočila u rokerski outfit i s Prljavcima zapjevala na njihovu zagrebačkom koncertu.

"Drago ti je s jedne strane, sve u redu jer naprosto misliš da je kulturološki. Ja ne mogu dalje nešto procjenjivat što je u službi čega. Ja što se mene tiče, ja ne govorim za druge ljude, ali ja izlazim na izbore. Čak i da nisam u Hrvatskoj, ja izađem van pa glasam", izjavio je.

Nakon što su odradili svjetsku turneju povodom 40 godina karijere te napunili arene i stadione, vrijeme je za nove pjesme. Jajo i ekipa počeli su raditi na novom materijalu.

"Mi bi trebali iza nove godine ući u studio, tako da ćemo vidjeti ali tko zna taj famozni recept. Ja pretpostavljam da postoje kompozitori koji mogu pogoditi u nekakvom postotku ali da je to i za njih isto. Možda u mutaciji, kad jednog dana imaš hit pa ga stalno mutiraš, možda tu nešto i bude", otkrio je Jajo.

Kada će Prljavci objaviti novi album još nisu otkrili, no ono što smiju reći je da će ponovno dati svoj maksimum.

"Trudim se i volio bih da me ljudi i tako zapamte. Da sam se uvijek trudio, kao u američkom nogometu. Gurao sam se za svaki jard, da odnesem onu loptu, tukli smo se pošteno i to je tako. Ne treba nas gledati ni kroz politiku, ni kroz showbizz ni kroz ništa. Koliko možemo, toliko dajemo", zakključio je Jasenko.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr