Kraljica Elizabeta tek mora objaviti koliko dana žalosti predstoji Velikoj Britaniji zbog smrti princa Philipa te sve detalje oko posljednjeg ispraćaja.

Galerija


Nakon što je Buckinghamska palača objavila vijest o smrti princa Philipa (99), pretpostavlja se kako su već započele i pripreme za njegov posljednji ispraćaj. Princa će sahraniti prema njegovim željama. Kako javljaju tamošnji mediji, inzistirao je na tome da njegov sprovod protekne bez prevelike pompe.

Vezani članci Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta usred svečanog ručka zamahnula mačem, pogledajte kako su reagirale Camilla i Kate Meghan Markle, kraljica Elizabeta i princ Harry - 4 Prije sprovoda princa Philipa Meghan Markle javila se kraljici, a i maleni Archie imao je svoju ulogu u svemu tome

Sahrana će se održati u kapeli Sv. Jurja u dvorcu Windsor, no još se ne zna pod kakvim će mjerama sve biti zbog pandemije koronavirusa. Sve pripreme će odraditi lord Chamberlain, najstariji dužnosnik britanske kraljevske obitelji.

Suprug kraljice Elizabete, princ Philip, preminuo je u 100. godini, vijest potvrdila Buckinghamska palača

Prema protokolu britanske kraljevske obitelji, vijest o smrti princa Philipa izašla je u javnost tek nakon što je cijela obitelj o tome obaviještena. Očekuje se kako će obavijest o smrti biti izvješena unutar drvenog okvira, kojeg će prikvačiti na ogradu Buckinghamske palače, uz niz pozdravnih oružja.

Kraljica Elizabeta tek mora objaviti koliko dana žalosti će biti u Velikoj Britaniji povodom smrti njezina supruga. Sve zastave će se postaviti na pola koplja, a kraljevska obitelj će objaviti i službenu stranicu na internetu, putem koje će svi moći ostaviti poruke i uputiti posljednji pozdrav princu Philipu.

Osim toga, uskoro se očekuje i službeno obraćanje javnosti kraljice Elizabete na televiziji.

Kraljica se u Philipa zaljubila još kao djevojčica, prebrodili su neke od najvećih skandala, a u braku su bili 73 godine

Tužna vijest pogodila je kraljevsku obitelj u jednoj od najvećih kriza koju je doživjela posljednjih desetljeća, princ Philip kraljici je bio veliki oslonac