Princ Harry radit će za Institut Aspen i baviti se temom plasiranja lažnih vijesti i dezinformacija, a jedni od ljudi s kojima će surađivati jesu članovi medijskog magnata Ruperta Murdocha.

Galerija


Nakon što je objavljena vijest da je princ Harry pronašao posao u jednoj američkoj kompaniji koja se bavi personaliziranom psihološkom pomoći i nudi usluge life coachinga, već se pohvalio da je našao još jedno posao. Naime, Harry će raditi i kao predstavnik slavnih ličnosti u sklopu američke studije o lavini dezinformacija u digitalnom svijetu.

Vezani članci Princ Harry Princ Harry najavio novi veliki projekt koji nitko nije očekivao, ali što će kraljevska obitelj nakon svega reći na to? Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Getty Images) Meghan i Harry podijelili su najnoviju fotografiju sina Archieja i napravili divan potez u njegovu čast!

Tako će se vojvoda od Sussexa zapravo pridružiti novoj komisiji Instituta Aspen koji se bavi poremećajima u svijetu protoka informacija, koju uz njega čini 14-ero pojedinaca. Među njima je i Kathryn Murdoch, supruga Jamesa Murdocha, koji je prošle godine dao ostavku na mjestu voditelja odbora medijskog carstva svog oca Ruperta Murdocha. Harry će se baviti temom plasiranja lažnih vijesti i dezinformacija u digitalnom svijetu, a cilj mu je da svijet učini boljim mjestom za život te da izgradi slobodno i pravedno društvo.

Institut u kojem se Harry zaposlio financiraju američki milijunaši, a među njima i kontroverzni Craig Newmark, koji stoji iza web-stranice Craiglist.

Inače nije tajna da princ velikim dijelom krivi medije za odlazak njega i Meghan Markle iz Velike Britanije u Ameriku i tvrdi da su prema njemu bili nemilosrdni.

"Kao što sam rekao već, današnji digitalni svijet pun je dezinformacija koje utječu na naše sposobnosti kao pojedinca, ali i kao društva da razmišljamo ispravno i istinski razumijemo svijet u kojem živimo. Uvjerenja sam da je ovo pitanje humanitarnog karaktera i kao takvo zahtijeva odgovor više strana, od pripadnika medija, akademskih građana, vladinih čelnika i čelnika civilnog društva. Velika mi je želja bila pridružiti se Aspenu i radujem se pristupu usmjerenom na rješenje krize s poremećajima u svijetu informiranja", izjavio je Harry za američke medije.

Njegov posao bit će honoraran, a obveze će uključivati redovne sastanke. 

Osvojio je ženska srca kao prezgodni lik omiljene serije iz 90-ih, a pogledajte koliko se do danas promijenio

Šokantna transformacija rokera s burnom prošlosti: Višak kila potpuno je izmijenio njegov izgled, teško ga je prepoznati!