Princ Harry i princeza Meghan više se neće koristiti svojim kraljevskim titulama niti će dobivati novac od kraljevske obitelji.

Galerija


Buckinghamska palača izvijestila je da će Harry i Meghan ostati bez titula i financijskih sredstava koji su vezani uz krunu, prenosi BBC. Harry i Meghan su rekli da će vratiti novac uložen u obnovu njihove kuće u Frogmoreu, koju planiraju zadržati kao svoj dom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry - 2 Meghan i Harry napravili novu divnu gestu u ime svog sina, vijest o tome brzo se proširila Princ Harry Princ Harry najavio novi veliki projekt koji nitko nije očekivao, ali što će kraljevska obitelj nakon svega reći na to?

Također, bračni par više neće predstavljati kraljicu Elizabetu. Dogovor će na snagu stupiti ovog proljeća.

Kraljica je rekla da je, nakon "mjeseci razgovora i recentnih rasprava", "zadovoljna da su zajedno našli konstruktivan put naprijed za moga unuka i njegovu obitelj". Dodala je da će "Harry, Meghan i Archie uvijek biti voljeni dio" njezine obitelji.

Kraljica je osim toga izjavila da je svjesna izazova s kojima su se suočavali zbog rigoroznih kritika i da podupire njihove želje za neovisnim životom.

"Moja cijela obitelj se nada da će im današnji dogovor omogućiti izgradnju sretnog i mirnog novog života", zaključila je Elizabeta.