Kraljevska obitelj mora poštovati niz neobičnih propisa i pravila, a neka od njih se odnose i na putovanja. Neke stvari koje moraju poštovati pomalo su bizarne.

Galerija


Članovi britanske kraljevske obitelji žive životima koji mnogima djeluju kao bajka. Stalno putuju, plaćaju ih porezni obveznici, veoma su bogati i većinu vremena samo posjećuju zanimljive događaje. Ipak, tamna strana njihova života jest stalna podređenost pravilima i protokolima, a neki od njih doista su bizarni. 

Vezani članci Princeza Diana Princeza Diana na poseban je način iznenadila Charlesa, ali dok su svi bili oduševljeni, njemu se to nije svidjelo Princ William - 2 Princ William imao je koronu na proljeće, otkrio je zašto je to tek sad objavio, a procurili su i detalji liječenja

Kada članovi kraljevske obitelji putuju, moraju se obavezno pridržavati niza pravila, pa tako princ William nikada ne bi smio putovati u istom avionu kao i njegova djeca jer se dva nasljednika krune ne bi smjela naći na istom letu. 

Iako William to pravilo krši, ono je osmišljeno kako bi se u slučaju nesreće ili pada aviona barem dio kraljevske obitelji preživio. 

Osim toga, svi članovi kraljevske obitelji kada god putuju sa sobom nose i crnu odjeću za slučaj da netko umre dok su oni na putu. 

Princ Charles i kraljica Elizabeta sa sobom nose i vrećice vlastite krvi, za koju se brine kraljevski liječnik. Razlog tome je mogućnost da im hitno zatreba transfuzija. Moraju biti sigurni da će dobiti odgovarajuću krv bez obzira na to ima li je na zalihama u mjestu na koje putuju ili ne.

Osim tih protokolarnih pravila kojima se pokušavaju zaštititi prinčevi i princeze, kraljica ima i vlastite sitnice koje voli uvijek imti uza sebe. U svojim koferima nosi sapune s mirisom borovine, uokvirene obiteljske fotografije, omiljene joj kobasice, specijalnu vrstu džina, ječmeni slad i čajnik s monogramom. Možda je najneobičniji zahtjev kraljice da na putovanjima uza sebe uvijek ima toaletni papir koji je zaštićen pečatom koji samo ona smije slomiti.