Pomalo bizarno

Otkrivene tajne kraljevske prtljage: Princ Charles i kraljica nikamo ne idu bez ovih morbidnih stvari

Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) getty images 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) +0 Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Galerija

Kraljevska obitelj mora poštovati niz neobičnih propisa i pravila, a neka od njih se odnose i na putovanja. Neke stvari koje moraju poštovati pomalo su bizarne.

Članovi britanske kraljevske obitelji žive životima koji mnogima djeluju kao bajka. Stalno putuju, plaćaju ih porezni obveznici, veoma su bogati i većinu vremena samo posjećuju zanimljive događaje. Ipak, tamna strana njihova života jest stalna podređenost pravilima i protokolima, a neki od njih doista su bizarni. 

Pogledaj i ovo Kraljevska obitelj na Božić - 11 Svi su se okupili Kraljevska obitelj već je tradicionalno proslavila Božić na omiljenom mjestu pokojne kraljice, a okupljene je dolaskom iznenadio i jedan omraženi član obitelji!

Kada članovi kraljevske obitelji putuju, moraju se obavezno pridržavati niza pravila, pa tako princ William nikada ne bi smio putovati u istom avionu kao i njegova djeca jer se dva nasljednika krune ne bi smjela naći na istom letu. 

Iako William to pravilo krši, ono je osmišljeno kako bi se u slučaju nesreće ili pada aviona barem dio kraljevske obitelji preživio. 

Osim toga, svi članovi kraljevske obitelji kada god putuju sa sobom nose i crnu odjeću za slučaj da netko umre dok su oni na putu. 

Princ Charles i kraljica Elizabeta sa sobom nose i vrećice vlastite krvi, za koju se brine kraljevski liječnik. Razlog tome je mogućnost da im hitno zatreba transfuzija. Moraju biti sigurni da će dobiti odgovarajuću krv bez obzira na to ima li je na zalihama u mjestu na koje putuju ili ne.

Osim tih protokolarnih pravila kojima se pokušavaju zaštititi prinčevi i princeze, kraljica ima i vlastite sitnice koje voli uvijek imti uza sebe. U svojim koferima nosi sapune s mirisom borovine, uokvirene obiteljske fotografije, omiljene joj kobasice, specijalnu vrstu džina, ječmeni slad i čajnik s monogramom. Možda je najneobičniji zahtjev kraljice da na putovanjima uza sebe uvijek ima toaletni papir koji je zaštićen pečatom koji samo ona smije slomiti. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene