Sve je izbjegao

Princu Andrewu ipak neće biti suđeno za seksualno zlostavljanje, postignuta je nagodba, a poznato je i što je poručio žrtvi!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Britanski princ Andrew postigao je nagodbu s Virginiom Giuffre koja ga je tužila za seksualno zlostavljanje, čime je izbjegnuto suđenje koje je trebalo početi krajem godine.

Virginia Giuffre je britanskog princa, drugog sina kraljice Elizabete i vojvodu od Yorka princa Andrewa tužila prošlog kolovoza. U tužbi je navela da ju je princ seksualno zlostavljao prije više od dva desetljeća, kada je imala 17 godina, te da ju je princu podvodio Jeffrey Epstein.

Pogledaj i ovo Princ William i Kate Middleton Ima četiri sobe, ali... William i Kate bacili su oko na dom bliskog člana obitelji, njihov im je pretijesan, ali neće sve proći lako?

Giuffre je reklada ju je princ zlostavljao u kući bivše Epsteinove suradnice Ghislaine Maxwell u Londonu te na Epsteinovim posjedima. Epstein je osuđen za seksualno zlostavljanje nakon čega je 2019. godine, u dobi od 66 godina, a u zatvoru na Manhattanu počinio samoubojstvo.

61-godišnji princ Andrew je opovrgnuo Virginijine optužbe, a u nagodbi u zajedničkom sudskom podnesku saveznom sudu na Manhattanu, njegovi su odvjetnici s njezinim odvjetnicima naveli da “princ Andrew žali zbog svoje poveznice s Epsteinom i pohvaljuje hrabrost gospođe Giuffre i drugih žrtava u nastojanju da se založe za sebe i druge”.

Navedeno je također da nagodba uključuje određeni novčani iznos, čija vrijednost nije otkrivena, te da princ namjerava dati značajnu donaciju dobrotvornoj organizaciji Virginie Giuffre u znak podrške žrtvama zlostavljanja.

“Princ Andrew obećava da će svoje žaljenje zbog povezanosti s Epsteinom dokazati tako što će podržavati borbu protiv podvođenja žrtava seksualnog zlostavljanja, kao što će pružiti podršku i samim žrtvama”, navedeno je u podnesku.

“Princ nikada nije namjeravao naškoditi ugledu gospođe Giuffre i slaže se da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja i zbog izloženosti nepoštenim javnim napadima”, dodaje se.

Nagodba će poštedjeti princa Andrewa niza potencijalnih novih optužbi uoči i za vrijeme suđenja koje je trebalo početi kasnije ove godine.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene