Tužno

Pjevač velikog hita 80-ih pronađen je u mrtav u svom stanu, uzrok smrti još nije poznat

Ric Ocasek (Foto: Profimedia) Ric Ocasek (Foto: Profimedia) Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Ric Ocasek (Foto: Profimedia) Ric Ocasek (Foto: Profimedia) +0 Ric Ocasek (Foto: Profimedia) Galerija

Ric Ocasek preminuo je u 75. godini.

Ric Ocasek, pjevač i glavni autor pop-grupe The Cars, vrlo popularne u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, preminuo je u 75. godini u svojoj kući u New Yorku.

Uzrok smrti nije objavljen.

"Tako tužno. Sjajan tekstopisac, pjevač, glazbenik, producent", napisao je na Twitteru poznati gitarist Peter Frampton.

Pravim imenom Richard Theodore Otcasek upoznao je basista i budućeg člana benda Benjamina Orra koncem šezdesetih godina. Njih su dvojica bila jezgra grupe The Cars, kojoj će se pridružiti gitarist Elliot Easton, klavijaturist Greg Hawkes i bubnjar David Robinson, a koja je osnovana sredinom 70-ih u Bostonu.

Debitantski album, nazvan kao i grupa, dosegao je 18. mjesto na američkoj ljestvici. Osamdesete su bile najbolje godine za grupu koja je najveći uspjeh ostvarila singlom "Drive".

Bend se razišao 1988., a Orr je 2000. umro od raka gušterače. Grupa je prošle godine primljena u Rock 'n' roll kuću slavnih.

Ocasek se ženio triput i imao šestero djece. Njegova treća supruga, slavna češka manekenka Paulina Porizkova, prošle je godine objavila da se razvode nakon 28 godina braka.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene