U 54. godini života preminuo je slavni producent J. Michael Mendel.

Galerija


Slavni producent i četverostruki dobitnik prestižne nagrade Emmy, J. Michael Mendel preminuo je u 54. godini, samo dva dana prije no što je trebao proslaviti 55. rođendan. 

Vezani članci Vlak u Njemačkoj, ilustracija Braća poginula u željezničkoj nesreći u Njemačkoj: "Žurili su se i prošli prugu iako je rampa bila spuštena" Atomsko sklonište (Foto: Youtube) Preminuo je legendarni bubnjar Atomskog skloništa Zdravko Širola – Cajo

Njegova supruga Juel Bestrop rekla je da je Mendel preminuo mirno i prirodnom smrću u nedjelju navečer u njihovom obiteljskom domu. 

Mendel je jedan od najpoznatijih televizijskih producenata, a već se za vrijeme studija počeo baviti produkcijom. Njegov najveći uspjeh definitivno je bila kultna animirana serija "Simpsoni" za koje je osvojio čak tri nagrade za  izvanrednu animaciju na epizodama "Lisa's Wedding", "Homer's Phobia" i "Trash of the Titans".

Nakon odlaska iz "Simpsona" producirao je serije poput "Drawn Together", "Sit Down", "Shut Up" i "Napoleon Dynamite". Obožavatelji će ga pamtiti i po "Rick i Mortyju", seriji za koju je osvojio svoju četvrtu nagradu Emmy za epizodu "Pickle Rick".

Glasnogovornik Adult Swima, mreže na kojoj se emitira "Rick i Morty", danas se emotivnim riječima oprostio od Mendela.

"Svi mi u Adult Swimu osjećamo se slomljeno zbog prijevremenog odlaska Mikea Mendela. Mike je bio srce produkcijske obitelji "Rick i Morty", njegov fantastični talent i duhovitost krajnje će nedostajati. Mike je univerzalno cijenjeni Emmyjev producent s preko 25 godina rada u industriji koji je vodio i podržavao generacije umjetnika, pisaca i stvaralaca, a njegovu će odsutnost osjetiti cijela zajednica. Svoju duboku sućut upućujemo njegovoj obitelji, prijateljima i kolegama u ovim teškim vremenima", rekao je.

Justin Roiland, sukreator "Rick i Mortyja", također je na Twitteru izrazio sućut: "Preminuo je moj prijatelj i partner Mike Mendel. Slomljen sam. Moje srce je slomljeno zbog njegove obitelji. Ne znam što ću bez tebe, Mike. Uništen sam."