Preminuo je Peter Mayhew, kojeg publika pamti po ulozi dlakavog bića iz "Ratova zvijezda".

Galerija


Britanski glumac Peter Mayhew, koji je utjelovio jedno od najpoznatijih filmskih čudovišta, ono imena Chewbacca iz serijala filmova "Ratovi zvijezda", preminuo je u 75. godini života, priopćila je njegova obitelj objavom na Twitteru.

Vezani članci Harrison Ford i Sean Connery Dirljivom porukom preminulom glumcu izmamio suze na oči i otkrio neke nepoznate detalje: "Bio mi je otac, dragi prijatelj" Slika nije dostupna Harrison Ford umalo poginuo na snimanju! Producenti napokon priznali krivicu

Peter je rođen 1944. godine u Londonu, a spokojno je umro u svom domu u Teksasu okružen najbližim članovima obitelji.

S glumcem visokom čak 2,18 metara na društvenim su se mrežama oprostili brojne kolege, između ostalih Mark Hamill, koji je u "Ratovima zvijezda" glumio Lukea Skywalkera.

67-godišnji Mark opisao je Petera kao velikog čovjeka, s još većim srcem te je dodao kako će uvijek biti zahvalan za uspomene koje su dijelili.

"Veliki čovjek, s još većim srcem, koji me uvijek nasmijavao, odani prijatelj kojeg sam iskreno volio. Peter je bio predivan čovjek. On je bio jedini čovjek koji je mogao utjeloviti Wookieeja: s velikim srcem, nježnom naravi i naučio sam uvijek pustiti ga da pobijedi. Bio je dobar prijatelj i tužan sam zbog njegova odlaska", izjavio je tvorac "Ratova zvijezda" George Lucas.

Njegov najbolji prijatelj sa snimanja Harrison Ford nahvalio je Petera zbog njegova velikog dostojanstva i plemenita karaktera.

"Dio vlastite osobnosti, plus svoj um i zahvalnost unio je u Chewbaccu. Bili smo partneri na filmu i prijatelji u stvarnom životu više od 30 godina i volio sam ga. Unio je svoju dušu u karakter i obožavateljima "Ratova zvijezda" donio veliko zadovoljstvo. Chewbacca je bio važan dio i zaslužan za uspjeh filmova koje smo zajedno radili. Ja i milijuni drugih nikad nećemo zaboraviti što nam je Peter dao", zaključio je Harrison za Hollywood Reporter.

Peter je prvi put nastupio kao popularni Chewbacca u filmu "Ratovi zvijezda - Nova nada" iz 1977. godine, a glumio je u još četiri filma u blockbuster seriji - "Imperij uzvraća udarac", "Povratak Jedija", "Osveta Sitha" i "Probuđena sila". Kao konzultant radio je na završnom filmu serije iz 2017. godine "Posljednji Jedi", pomažući u podučavanju svog nasljednika u ulozi Chewbacce, finskoga glumca Joonasa Suotamoa.

Ella Dvornik operirala nos i pohvalila se novim izgledom: "Napravila sam to iz kozmetičkih, narcisoidnih razloga"