Holivudski glumac Ned Beatty, kojega publika najviše pamti po ulogama u filmu "Oslobađanje", "Superman" i "Network", umro je u dobi od 83 godine, pišu američki mediji.

Galerija


Ned Beatty umro je prirodnom smrću u nedjelju ujutro u svojem domu u Los Angelesu u krugu članova obitelji, rekla je Hollywood Reporteru njegova kći Blossom Beatty, a vijest je medijima kasnije potvrdila i njegova agencija Shelter Entertainment Group.

Rođen u Louisvilleu u američkoj državi Kentucky, Beatty je karijeru započeo u kazalištu, a prvu filmsku ulogu ostvario je 1972. godine u filmu "Oslobađanje", u kojemu je glumio s Burtom Reynoldsom, Jonom Voightom i Ronnyjem Coxom.

Riječ je o jezivoj priči o četvorici prijatelja srednjih godina iz velikog grada koji odlaze na rafting kanuima ruralnim dijelom sjeverne Georgije po južnim obroncima Apalačkog gorja želeći osjetiti bilo divlje rijeke zadnji put, samo nekoliko dana prije negoli će je ukrotiti brana hidroelektrane i pretvoriti u mirno, dosadno jezero.

Bio je nominiran za Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Network" iz 1976., a glumio je i Otisa u "Supermanu" iz 1978.

Beatty je za sobom ostavio suprugu Sandru Johnson i osmero djece.

(Hina)