Američki glazbenik David Olney preminuo je na Floridi tijekom nastupa, a s njim su se oprostili suradnici koji su bili uz njega na pozornici.

Galerija


Američki kantautor David Olney preminuo je na pozornici tijekom nastupa na festivalu na Floridi.

Vezani članci Mate Bulić Kralj dijaspore proslavio rođendan na spektakularnom koncertu: "Bilo je previše emocija i ganulo me do suza" Vesna Pisarović - 1 Vesna Pisarović otkrila zašto ne govori o braku sa sinom poznatog političara: "Bolje da šutim"

71-godišnjak je bio usred pjesme kada se ispričao, zatvorio oči i samo ušutio, otkrila su dvojica glazbenika koja su nastupila uz njega.

Olney je pretrpio srčani udar tijekom koncerta na plaži Santa Rosa prošlu subotu, navodi se u priopćenju.

"Olney je bio usred svoje treće pjesme kad se zaustavio, ispričao i zatvorio oči", napisala je u objavi na Facebooku Amy Rigby, glazbenica koja je sjedila pored njega. "Bio je vrlo miran, sjedio je uspravno uz gitaru, nosio je najslađi šešir i prekrasnu jaknu od antilopa", dodala je.

Scott Miller, koji je također bio na pozornici s Olneyjem, rekao je da je pokušao oživjeti pjevača. "David je zastao i rekao: 'Žao mi je' te stavio bradu na prsa. Otišao je nježno baš kakav je i sam bio", napisao je Miller na Facebooku.

"Srušili smo ga i pokušali sve što je moguće da ga oživimo dok nije stigla hitna medicinska pomoć. Svijet je izgubio dobrog čovjeka, ali još uvijek imamo njegov posao koji uvijek inspirira", zaključio je.

Olney je bio ključni član glazbene scene u Nashvilleu, a izdao je 20-ak albuma.  

Novi život: Bezbrižna Meghan uhvaćena u ležernoj šetnji sa sinom, princ Harry napustio Britaniju