U 46. godini

"Zbogom Sale, uvijek ćemo te se sjećati": Preminuo Aleksandar Bogdanović, glumac osječkog HNK na kojeg je naletio automobil

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Preminuo je Aleksandar Bogdanović, glumac osječkog HNK na kojeg je u subotu navečer u Osijeku na pješačkom prijelazu naletio automobil kojim je upravljao 22-godišnjak.

Glumac osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) 45-godišnji Aleksandar Bogdanović preminuo je od ozlijeda dobivenih u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu navečer u dogodila u Osijeku.  Bogdanović je teško ozlijeđen kad ga je na pješačkom prijelazu vozilom udario 22-godišnji vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće, ali ga je policija naknadno pronašla i uhitila.

Od siline udara Bogdanović je odbačen, pao je na kolnik i zadobio teške ozljede opasne po život zbog čega je zadržan na liječenju u osječkom KBC-u gdje je, uslijed težine ozljeda, preminuo. Protiv 22-godišnjeg vozača, koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, sudac istrage osječkog Županijskog suda, odredio je istražni zatvor.

Tužiteljstvo ga tereti da je, iako svjestan da je ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće ne obavijestivši o tome policiju.

''Ljudina, divovska duša''

Tužna vijest o glumčevoj smrti objavljena je na službenoj Facebook stranici serije ''Novine'' u kojoj je on utjelovio lik Dinka Antunovića. Ekipa serije oprostila se od poznatog glumca i izrazila najdublju sućut njegovoj obitelji i prijateljima. ''Zbogom Sale! Počivaj u miru. Bio si veliki glumac i dobar čovjek. Uvijek ćemo te se sjećati'', napisali su u objavi.

Brojni prijatelji, kolegice i kolege opraštaju se od Bogdanovića na društvenim mrežama, a urednica kazališnih izdanja osječkog HNK-a, književnica Ivana Šojat napisala je kako je Bogdanović "velik Čovjek, izvanserijski glumac, ljudina, divovska duša".

"On je moj prijatelj zbog kojeg se nadam da anđeli nebeski znaju tko im je došao i da će biti milosrdni, umilni. I prema njemu i prema onima, svima nama, koji si još ne možemo ni predočiti da Ace više nema, da više nije s nama", napisala je Šojat.

Aleksandar Bogdanović rođen je u Osijeku, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Od 2011. godine bio je član dramskog ansambla osječkog HNK. U svojoj je glumačkoj karijeri osvojio brojne nagrade, poput one za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta 2009. godine za ulogu Čičikova u predstavi ''Mrtve duše''. Nagradu za glavnu ulogu osvojio je i za ulogu Olivera Urbana 2011. godine, a bio je nominiran i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu Levina u ''Ani Karenjinoj'' 2014. godine.

Uz brojne uloge u osječkom HNK-u te kazalištima u Puli, Zagrebu i drugim gradovima, nastupao je u filmovima i televizijskim serijama, poput "Most na kraju svijeta", "Larin izbor", "Novine" i "Novine 2" (D.I./Hina)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene