Selma Borić iz pjesme Bijelog dugmeta "Selma" preminula je u 92. godini života, potvrdio je Željko Bebek za Avaz.

Galerija


Zeničanka Selma Borić koja je opjevana u bezvremenskoj rock baladi Bijelog dugmeta preminula je u 92. godini života, javlja Dnevni Avaz.

Vezani članci Željko Bebek (Foto: Instagram) Ljubavna priča Bebeka i njegove Ružice traje već 21 godinu, a kemije među njima još nije nestalo Željko Bebek (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Legendarni Bebek vratio se u djetinjstvo te otkrio kako se osjećao na štiklama i sa šljokicama

Vijest je potvrdio Selmin dugogodišnji prijatelj i nekadašnji frontmen kultnog benda, Željko Bebek.

"Jutros me je obavijestila njena obitelj, s obzirom da je zbog korone nisam posjećivao dugo vremena. Nažalost starost je odnijela, ali zaspala je u miru i nek ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pjevati i spominjati je pred publikom, zbog toga što pjesma nosi njeno ime, a pjesma je opisala dio njenog života, lijepi dio njenog života. Tako ćemo je se rado sjećati", kazao je shrvani Bebek za Avaz.

Od Selme se oprostio i na svojem Instagramu.

"Putuj Selma... Počivaj u miru Božjem", napisao je pjevač pored njihove zajedničke fotografije.

Pjesma "Selma" jedna je od najvećih ranih uspješnica grupe Bijelo dugme koja već desetljećima ne gubi na popularnosti. Tekstopisac Vlado Dijak posvetio ju je ženi u koji je bio toliko zaljubljen da je njezino putovanje na fakultet pretočio u jednu od najljepših ljubavnih pjesama regije.

Fatalna Selma Dijaka je upoznala davne 1945., kada je imala tek 16 godina. Iako joj on nikada nije izjavio ljubav, za njegove su osjećaje prema njoj saznali svi putem legendarne pjesme.

Selma se prije nekoliko godina požalila na usamljenost pa ju je Bebek počeo redovito obilaziti, a zajedno su proslavili i njezin 90. rođendan.

Crkva u koju idu svjetski poznata imena našla se usred skandala, novac od donacija trošili su na nemoralan način