u 95. godini

Preminula glumica koja je utjelovila jednu od najpoznatijih Bondovih djevojaka, Pussy Galore

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vijest o smrti glumice je potvrdila njezina obitelj koja je istaknula kako ih je napustila voljena majka i baka.

Honor Blackman, glumica najpoznatija po ulozi Bondove djevojke Pussy Galore, preminula je u 95. godini. Vijest je potvrdila njezina obitelj koja je istaknula kako je ih je napustila voljena majka i baka.

"S velikom tugom javljamo da nas je napustila Honor Blackman. Umrla je prirodnom smrću u krugu svoje obitelji u britanskom Lewesu. Iza sebe je ostavila dvoje djece, Barnabyja i Lottie i unuke Daisy, Oscara, Olive i Tobyja", stoji u priopćenju njezine obitelji.

Blackman je glumila u filmu o Jamesu Bondu "Goldfinger", u kojem je slavnog špijuna utjelovio Sean Connery.

Engleska glumica Honor Blackman rođena je 22. kolovoza 1925. godine, a od rane mladosti se počela baviti glumom. U britanskoj seriji "The Avengers" utjelovila je lik Cathy Gale, a upravo popularnost te serije donijela joj je i ulogu u filmu o Jamesu Bondu. Producenti filma odabrali su je iz razloga što je bila popularna u Velikoj Britaniji te su bili sigurni da će ju obožavati i američka publika.

Glumila je u brojnim kazališnim predstavama, TV serijama, imala je i vlastiti show, a svjetsku popularnost donio joj je lik Pussy Galore.

Blackman je bila i predana aktivistica te članica Liberalno-demokratske stranke. Dvaput se udavala, a posvojila je dvoje djece.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Adele i Simon Konecki (Foto: Profimedia) Adele (Foto: Profimedia) +0 Adele (Foto: Instagram) Celebrity Detalji razvoda slavne pjevačice i milijardera neće biti dostupni javnosti, ali koštat će ih popriličnu svotu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene