Na ovogodišnjem ZagrebDoxu najviše pažnje privukao je film 'Naslovnica' o pokojnoj glumici Dolores Lambaši.


Film 'Naslovnica', autorice Silvane Menđušić, priča priču o pokojnoj glumici Dolores Lambaši. koji je u prvotnoj verziji trebao nositi naslov 'Fotošopiranje.

Nakon tragedije: Emotivni povratak na kazališne daske!

Vezani članci Marija Šerifović Mjere opreza: Zbog koronavirusa u Hrvatskoj se odgađaju brojni koncerti, festivali, dodjele nagrada... Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan ponovno iznenađuje: Napada medije, a pojavljuje se na naslovnicama časopisa

Film je prvotno trebao prikazivati život nekoliko poznatih Hrvatica, no nakon tragične smrti glumice u listopadu prošle godine, Menđušić je odlučila potpuno izmijeniti i napraviti priču o Dolores.

Priča o pokojnoj Dolores Lambaši prikazana je kao uradak koji objedinjuje problem suživota glume i slave, sukobljavajući ga s fenomenom celebritymanije i kompleksnog odnosa 'javne osobe' s istom tom javnošću i neizbježnim medijima

Na premijeru filma koja se održala u Cineplexxu u Centru Kaptol stigli su i Doloresini roditelji, Đino i Alma.

Kada su se objavljene informacije o filmu 'Naslovnica' pojavile su se i priče da su Doloresini roditelji bijesni na Menđušić pa su je čak planirali i tužiti, no navodno su od tog pothvata odustali nakon što su shvatili da nemaju zakonske osnove.

'Ovo nije njezina biografija, nije uvid u njezinu intimu, nema naknadnih rekonstrukcija detalja iz njezina privatnog života, nema indiskrecije', rekla je Silvana.

Na premijeri je bila i Doloresina kolegica Mirela Brekalo iz serije 'Ruža vjetrova' koja se tijekom premijere slomila i rasplakala.

Iako se pojavljuje u puno scena u 'Naslovnici', Stojan Matavulj, glumac koji je upravljao automobilom u kojem je poginula Dolores Lambaša, nije došao pogledati film o glumici.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook