Predstava "Susret", prema tekstu i režiji Nine Mitrović, prva je ovosezonska premijera Studija EXIT.

Galerija


Premijerne izvedbe održat će se 19. i 20. listopada 2018. s početkom u 19 sati. U glavnim ulogama su Siniša Popović i Filip Križan. Scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Deni Šesnić, a glazbu i oblikovanje tona Damir Šimunović.

Vezani članci Emir Hadžihafizbegović (Foto: Dnevnik.hr) Glumac Emir Hadžihafizbegović ozlijedio se tijekom predstave, hitno prebačen u bolnicu Nova predstava Zagrebačkog kazališta mladih (Foto: ZKM) Rekonstrukcija banalnosti zla u novoj ZKM-ovoj predstavi o jednom od najslavnijih sudskih procesa 20. stoljeća

Prema riječima autorice i redateljice Nine Mitrović "Susret" je napeta psihološka drama o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju.

"Susret" je 2009. nagrađen nagradom za dramsko djelo Marin Držić. Izveden je 2013. u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u Slovenskom Narodnom Gledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera. Ovo je prvi put da će ga hrvatska publika imati prilike vidjeti na pozornici.

Nina Mitrović nagrađivana je dramska spisateljica. Autorica je brojnih drama koje uključuju "Komšiluk naglavačke" i "Kad se mi mrtvi pokoljemo", obje nagrađene Zlatnim smijehom za najbolji tekst na Danima satire 2003. i 2005.

Njezina su djela izvedena u nacionalnim kazalištima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te u teatrima u Austriji, Njemačkoj, Makedoniji, Finskoj, Slovačkoj i Češkoj. Drame su joj predstavljene na međunarodnim festivalima uključujući Internacionalni kazališni festival u Sibiu i Playwright’s Week u New Yorku.

Njezini su radovi prevedeni na deset jezika te objavljeni u međunarodnim antologijama i časopisima. Autorica je knjiga "Komšiluk naglavačke" i "Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti" i "Drame".