Poznati hrvatski kulinarski chefovi kuhaju tople obroke u Petrinji, koju je danas pogodio razoran potres.

Galerija Mate Janković, kuhar Mate Janković Mate Janković (Foto: Instagram) +2 Mate Janković (Foto: Instagram)

Uspješni hrvatski chefovi, među kojima je i Mate Janković, stigli su u centar Petrinje, gdje pripremaju hranu za sve ljude koji se trenutačno tamo nalaze.

Vezani članci Jelo Denija Srdoča Jedini kuhar u Hrvatskoj koji je čak dva puta dobio najprestižnije priznanje: "Očekujemo da su svaki dan tu i svaki gost nam je Michelin" Mate Janković s djevojkom u Dubrovniku Poznati hrvatski chef uhvaćen s djevojkom koju inače skriva od javnosti, u vezi su već dvije godine

Odlučili su tako dati svoj doprinos najugroženijima i stradalima u razornom potresu koji je danas najviše pogodio taj grad i njegovu okolicu, a putem društvenih mreža pozvali su sve dobre ljudi da doniraju hranu za tople jušne obroke. 

Članovi Udruge zagrebačkih ugostitelja tako u improviziranoj kuhinji pripremaju tople obroke i pomažu Petrinjcima.

"Na meniju je ono što je donacija i što mi kao kuhari možemo pripremiti. Ne pripremamo jela, nego namirnice koje su donirane, uklapamo u nešto što je jestivo. Ako se bavite disciplinom u kojoj želite ugoditi ljudima, onda nas je vjerojatno empatija i potaknula na ovo. Mi kao kuhari, kao ugostitelji, želimo nekoga zadovoljiti i to želimo prenijeti i u ovim trenucima u kojima je nekome loše. Jednostavno, imamo dvije opcije - ostati doma ili pomoći nekome, a mi smo odlučili pomoći", objasnio je Mate Janković za Dnevnik Nove TV.  

Mate je opisao je i kako se osjeća u ovim trenucima u Petrinji. 

"Vidim ono tragično i vidim ono lijepo i solidarno, što zapravo Hrvatska nikada nije prestala biti", zaključio je chef.

"Crveni križ je na lokaciji, povežite se s njima i pitajte što treba. Tu je koma. Čekamo da nam dođe kuhinja da možemo početi kuhati. Ako ima kolega u blizini, mi smo na trgu", napisao je Mate Janković na svom profilu na Facebooku po dolasku u Petrinju.

Crveni kriz je na lokaciji, povezite se s njima i pitajte sto treba. Tu je koma. Cekamo da nam dodje kuhinja da mozemo poceti kuhati. Ako ima kolega u blizini, mi smo na trgu. Treba šatora i deka.

Objavljuje Mate JankovićUtorak, 29. prosinca 2020.

Njegovi prijatelji i pratitelji pozdravili su ovu akciju i pohvalili njihov potez, a mnogi im i zahvaljuju.

"Svaka čast, nisam ni sumnjala", "Bravo, Mate, pozdrav iz Siska", "Bravo, držite se svi tamo", "Svaka čast, kapa do poda", "Hvala, kako vam možemo pomoći?", "Bravo Mate i ekipa", samo su neki od brojnih komentara koje je dobio.

Ivana Banfić živi blizu epicentra potresa: "Bio je 3 km od nas, sve se urušilo i u užasnom sam strahu" Ivana Banfić (Foto: Instagram) Ivana Banfić Ivana Banfić +0 Ivana Banfić

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju