Posljednji ispraćaj Dubravka Voriha održan je na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Galerija


Obitelj, stotine kolega i prijatelja okupilo se u suzama na zagrebačkom groblju Mirogoju kako bi odali posljednji pozdrav gitaristu Prljavog kazališta Dubravku Vorihu.

Vezani članci Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića na Mirogoju (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića na Mirogoju: Kolege se od glumačkog velikana opraštaju u suzama Ivo Gregurević (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Oproštaj od voljenog glumca: Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića održat će se 7. siječnja na Mirogoju

Među njima su, naravno, bili i članovi slavnog benda Mladen Bodalec, Jasenko Houra, Jurica Leikauff, Damir Lipošek Kex i Marko Karačić.

Ceremonija sprovoda započela je stihovima pjesme "Stand by Me" Bena E. Kinga i "Sleepwalka" grupe The Shadows.

Od Dubravka se pozdravio i glazbeni pisac i novinar Davor Havoj, koji je održao dirljiv govor.

"Dudo je pokazivao stav prema glazbi. Kroz pjesme je s nama dijelio intimu i snove o životu glazbenika. Bio je sretan čovjek. Osjećamo neizmjernu tugu, ali i ponos neizmjernih pozitivnih vibracija koje je širio. Bili smo ponosni na njega, on je dečko koji je ostvario snove koje smo i mi sanjali. Ponosni smo kako je očarao velikana Stanleyja Clarkea, pa i kada je otišao u inozemstvo svirati s najvećim glazbenicima. Sretan i uporan, opako dobar basist, ali prije svega veliki čovjek", rekao je Havoj.

Dubravko Vorih preminuo je u Zagrebu 12. ožujka u 60. godini života nakon kratke i teške bolesti.

Vorih je s Prljavcima svirao čitavo desetljeće, a posljednji veliki nastup imao je na stadionu u zagrebačkoj Kranjčevićevoj pred više od 20 tisuća ljudi, iako je već tada imao ozbiljne zdravstvene probleme. Prethodno je s bendom odradio veliku američku i australsku turneju, tijekom koje mu je i otkriven karcinom prošlog proljeća.

Nakon kratke i teške bolesti: Preminuo Dubravko Vorih, basist Prljavog kazališta