Nešto posebno

Sedam slavonskih mjesta postat će jedno u čast legendarnog Kiće Slabinca: "Za nas je ovo vrlo emotivno"

Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac In Magazin 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac +0 Krunoslav Kićo Slabinac Galerija

Posljednji i posebni pozdrav Krunoslavu Kići Slabincu pripremaju njegovi kolege glazbenici u rodnoj mu Slavoniji.

Krunoslav Kićo Slabinac na posljednji će počinak biti ispraćen na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje će ujedno biti i njegovo posljednje počivalište, no od njega će se na svoj način oprostiti i njegova Slavonija i Slavonci.

Pogledaj i ovo Mirjana Antonović (Foto: Facebook) tvrdi da je njegov! Kićina crna žena pohvalila se luksuznom vilom svojeg sina, zbog kojeg se godinama provlači po sudu s Miroslavom Ilićem

"Za nas glazbenike, posebice one koji su surađivali s našim Krunom, ovo je iznimno emotivan trenutak. Mi glazbenici između sebe pokrenuli smo ideju koju je prihvatio Grad Osijek i Osječko-baranjska županija koji su podržali ovaj mali, ali veličanstveni ispraćaj. "Otišao je s mirisima jutra" i "Tamburaški rastanak" skladbe su koje ćemo svi izvesti u isto vrijeme, a glazba cijelog njegovog opusa čut će se na osječkom glavnom gradskom trgu do 21 sat gdje će na videozidu biti prikazane fotografije iz života našeg Krune", izjavio je u ime izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije Tihomir Slivka, najavljujući u četvrtak 19. studenoga na Trgu Ante Starčevića u Osijeku ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca glazbom u izvedbi slavonskih i baranjskih tamburaša.

Inicijativi osječke podružnice HGU-a pridružili su se uz glazbenike iz Osijeka i kolege iz Đakova, Županje, Valpova, Slatine, Požege i Sopja koji će u isto vrijeme, u vrijeme posljednjeg ispraćaja u Zagrebu, u 12 sati i 40 minuta na svojim trgovima izvesti navedene dvije skladbe.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je suglasnost da se u svim gradovima i mjestima na području Osječko-baranjske županije održi glazbeni ispraćaj.

Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti.

Ovaj je glazbenik tijekom bogate karijere surađivao s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Marija Mihaljevića i Arsena Dedića, a njegova karijera proteže se na više od 40 godina aktivnog rada.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene