izvrijeđao cijelu obitelj

Scenarist opleo po kraljici bez milosti: "Ona je seljanka ograničene inteligencije"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Peter Morgan bez milosti se okomio na kraljicu Elizabetu II.

Tvorac serije 'Crown', Peter Morgan, Elizabetu II. u intervjuu za Sunday Times nazvao je ženom "ograničene inteligencije" dodavši da je kraljevska obitelj 'jedna poremećena institucija'.

Pogledaj i ovo David Beckham odaje počast kraljici Elizabeti II. - 5 Volio je kraljicu David Beckham 13 je sati čekao u redu kako bi odao počast kraljici: ''Za mene je ovo jako teško...''

Morgan je za časopis priznao da ne bi povjerovao da mu je ranije netko kazao kako će pisati scenarij za serije o Elizabeti II. "Ne bi mi palo na pamet da se može još išta reći o toj seljanki ograničene inteligencije, koja bi puno radije brinula o svojim psima i uzgoju konja nego obavljala dužnosti monarha", rekao je.

Morgan, kojega opisuju kao zagriženog republikanca, kaže i da je impresioniran kraljičinom sposobnošću opstanka bez obzira na "katastrofalne pogreške", za razliku od parlamentarnih zastupnika koje su pogrešne odluke stajale karijere. Članove kraljevske obitelji u intervjuu je nazvao "parazitima ili virusima koji mutiraju".

"Pogledajte samo koliko je premijera otpremila u lijesovima", nakon što su dobro 'izblamirali', a "ona je još na tronu, nadživjela ih je. Riječ je o jednoj poremećenoj instituciji i potpuno suludom sustavu, no možda im upravo on omogućuje da idu naprijed". Peter Morgan je privatni život dugovječne poglavarice otkrio u filmu "Kraljica" iz 2006. u režiji Stephena Frearsa, a potom i na kazališnim daskama West Enda. Za ulogu Elizabete II. u spomenutom je filmu Oskarom nagrađena slavna britanska glumica Hellen Mirren.

Dok se taj film bavio Elizabetom u zreloj životnoj dobi, radnja serije "Kruna" prati život mlade princeze koja se udaje za Philipa Mountbattena u turbulentnim vremenima nakon Drugoga svjetskog rata. Elizabetu II. u seriji utjelovljuje Claire Foy, koja je u BBC-jevoj mini-seriji "Wolf Hall" iz 2015. glumila drugu britansku kraljicu, Anne Boleyn.

Morgan je u svakoj sezoni serije "Kruna" planirao prikazati desetgodišnje razdoblje kraljičine vladavine, a priča počinje zamršenim preuzimanjem trona nakon smrti kralja Georgea VI. pod nadzorom tadašnjeg premijera Winstona Churchilla. U trećoj o četvrtoj sezoni serije kraljicu će glumiti Olivia Colman. Druga sezona serije na Netflixu se počinje prikazivati 8. prosinca, a četvrta će se emitirati tijekom 2019. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene