Vijest da će opet glumiti kapetana Jean-Luca Picarda, glumac patrick stewart objavio je na godišnjoj konvenciji ''Zvjezdanih staza'' održanoj u Las Vegasu

Galerija


Sir Patrick Stewart koji je godinama po serijalu ''Zvjezdane staze'' gdje je glumio kapetana Jean-Luca Picarda, vraća se nekadašnjoj ulozi, ali u novim epizodama serije, piše u nedjelju BBC.

Vezani članci René Auberjonois (Foto: Profimedia) Bio je omiljen diljem svijeta: Zvijezda serije "Zvjezdane staze" preminula nakon teške bolesti Aron Eisenberg utjelovio je lik Noga u seriji Star Trek DS9 (Foto: Profimedia/Youtube) U 51. godini preminuo omiljeni glumac iz serije ''Zvjezdane staze'', uzrok smrti nije poznat

Glumac je vijest objavio u subotu nakon višemjesečnih nagađanja, na godišnjoj konvenciji ''Zvjezdanih staza'' održanoj u Las Vegasu.

CBS Television Studios i Alex Kurtzman sklopili su ugovor u skladu s kojim će slavni filmski scenarist na Zvjezdanim stazama nastaviti raditi idućih pet godina.

Patrick Stewart (Foto: Pixsell)
Patrick Stewart (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Sir Patrick (78) porijeklom je Britanac, a Picarda je glumio u 178 epizoda popularnog sci-fi serijala između 1987. i 1994. te u još četiri filma.

"Uvijek ću biti iznimno ponosan na to što sam bio dio serije "Zvjezdane staze: Nova generacija", no kada je u proljeće 2012. pala zadnja klapa uistinu sam pomislio da je mojoj ulozi u serijalu došao kraj", kazao je ovaj šekspirijanski glumac koji živi u New Yorku.

Pojedinosti o novoj seriji još uvijek su obavijene velom tajne, uključujući naziv i početak prikazivanja.

Zvjezdane staze su kulturološki fenomen vrijedan više milijarda dolara koji je 2016. "navršio" 50 godina.

(Hina)