Whitney Houston tajnu o zlostavljanju koje je doživjela kao djevojčica skrivala je od majke, a podijelila ju je samo s asistenticom Mary Jones.

Galerija


Whitney Houston bila je jedna od najvećih pjevačica svih vremena, glazbena diva koja nikad neće biti prežaljena i od čije je smrti prošlo sedam godina. Od smrti, do čijeg je trenutka u sebi nosila veliku tajnu koju nikada nije podijelila s članovima svoje obitelji pa čak ni s majkom.

Njezino je mrtvo tijelo pronađeno u kadi Beverly Hilton hotela kada joj je bilo samo 48 godina, nakon što je uzela kombinaciju kokaina, kanabisa i nekoliko različitih pilula, što njezino krhko tijelo nije moglo podnijeti.

Glasine o tome kako se drogira počele su kružiti kasnih 90-ih i to nakon što je do izražaja počelo dolaziti sve nervoznije i otresito ponašanja, otkazivanja zakaznih nastupa ali i nagli gubitak težine.

2000. godine otkazan joj je angažman na svečanosti dodjele Oscara, a iako su njezini prijatelji poput Burta Bacharacha tvrdili da je imala problema s grloboljom, kasnije se ispostavilo da tamo jednostavno nije bila poželjna.

Whitney je istinu o svojoj ovisnosti priznala tek 2009. godine u televizijskom showu Oprah Winfrey, otkrivajući da je to glavni razlog gubitka kilograma, a ne stres što je dotad tvrdio njezin publicist.

No, o jednoj stvari nikada nije pričala, točnije o mračnoj obiteljskoj tajni s kojom se borila čitavog svog života. Priznala ju je zapravo samo jednoj osobi, svojoj dugogodišnjoj asistentici imena Mary Jones koja ju je pozorno saslušala kada joj je pjevačka diva ispričala sve o zlostavljanju koje je doživjela kao djevojčica i to od ženskog člana svoje obitelji.

Mary je o toj mračnoj tajni progovorila u dokumentarnom filmu "Whitney" autora Kevina Macdonalda i otkrila kako je saznala šokantnu istinu.

"Whitney me pogledala i rekla mi, "Mary, bila sam zlostavljana i u mlađoj dobi. Ali to mi nije činio muškarac, bila je žena. Imala je suze u očima i rekla da njezina majka nije imala pojma što se događalo te kako joj nikada nije ništa o tome rekla. Nije joj htjela reći jer je vjerovala da će joj majka ozlijediti tu osobu koja ju je zlostavljala. Suze su joj se slijevale niz lice i u tom sam je trenutku samo zagrlila. Rekla sam joj da mora reći majci kada se smiri jer će tako skinuti teški teret s leđa", izjavila je Mary u dokumentarcu.

I dok Whitney nikada nije imenovala svoju zlostavljačicu, njezin stariji polubrat Gary Garland tvrdio je da je i on bio zlostavljan i to od strane svoje rođakinje Dee Dee Warwick, sestre Dionne Warwick i nećakinje Whitneyine majke Cissy Houston.

Dee Dee koja je preminula 2008. godine, u vrijeme kada su se zlostavljanja navodno dogodila bila je u kasnim 20-im godinama.

Gary je svoju stranu priče otkrio u istom filmu kao i Mary.

"Kao dijete od sedam, osam i devet godina zlostavljala me članica moje obitelji. Majka i otac su bili često odsutni, tako da su nas za to vrijeme čuvali razni ljudi. Četiri ili pet različitih obitelji je brinulo o nama", objasnio je.

Cissy je nastupala zajedno s Dionne i Dee Dee u njihovoj gospel grupi Drinkard Singers, često je ostavljala svoju djecu na brigu drugim članovima obiteljima dok je ona odlazila na turneje. Bilo je to nešto što je Whitney kao majka odbijala učiniti i radije je svoju kći Bobbi Kristinu vodila svuda sa sobom.

Mary je u dokumentarnom filmu otkrila kako misli da se Whitney sramila onoga što joj se dogodilo te da je to bio glavni razlog što je svoju tajnu ponijela sa sobom u grob.

O svemu se oglasila i Cissy nakon što je dokumentarni film objavljen i to putem službene objave.

"Ovom objavom ne pokušavamo braniti, oprostiti ili opravdati zločin zlostavljanja. Isto tako ne možemo doći k sebi od šoka i užasa koje osjećamo koja prouzročuju vjerovanja da je moja nećakinja Dee Dee Warwick zlostavljala dvoje od moje troje djece", izjavila je.

O optužbama se oglasila i Dee Deeina sestra Dionne, rekavši u intervjuu s Larryjem Kingom da su tvrdnje o zlostavljanju zle.

"Pokušala sam se suzdržati od reakcija. Prije svega to je totalno ispiranje mozga. Moja sestra nikada ali nikada ne bi učinila ništa nažao niti jednom djetetu, pogotovo untar naše obitelji. I mislim da je način na koji se sve te laži prikazuju u filmu "Whitney" čisto zlo", zaključila je Dionne.

Vatrena 53-godišnja latina pokazala zbog čega ju desetljećima smatraju seks-simbolom