"Blockbuster" produkcijske kuće Disney postao je najnoviji filmski uradak koji je premašio barijeru od jedne milijarde dolara.

Galerija


Najnoviji nastavak Marvelove sage "Osvetnici: Završnica" ušao je u povijest zaradivši 1,2 milijarde dolara u prvome vikendu prikazivanja u američkim i svjetskim kinima, prenose agencije.

Vezani članci Mischa Barton (Foto: Profimedia) Potpuna propast: Bila je velika zvijezda, no pokleknula je pred porocima, lošim društvom i burnim tulumima Josh Hartnett (Foto: Profimedia) Sve smo bile zaljubljene u njega kao klinke, a dječački zavodnik vraća se u Hollywood na velika vrata

"Blockbuster" produkcijske kuće Disney postao je najnoviji filmski uradak koji je premašio barijeru od jedne milijarde dolara, a to je postigao u samo pet dana.

Završnica je 22. nastavak Marvelove sage o superherojima.

Otvaranje Završnice srušilo je rekord prethodnog nastavka "Osvetnici: Rat Beskonačnosti", koji je na otvaranju zaradio 640 milijuna dolara.

Samo u Sjedinjenim Državama "Završnica" je zaradila 350 milijuna dolara. Iznenađenje je došlo iz Kine, gdje su zaradili rekordnih 330,5 milijuna dolara.

Saga o Osvetnicima počela je prvom filmskom ekranizacijom čeličnog čovjeka 2008. godine, takozvanog Iron Mana, kojeg je do posljednjeg nastavka glumio Robert Downey Jr.

Od ostalih glumaca u sagi istaknuli su se Chris Evans (Kapetan Amerika), Scarlett Johansson (Crna Udovica), Don Cheadle (War Machine), Chris Hemsworth (Thor), Jeremy Renner (Oko Sokolovo) i Mark Ruffalo (Nevjerojatni Hulk).

Osvetnici se u hrvatskim kinima prikazuju od 25. travnja. (Hina)

Slavni snagator i bivša ljubavnica s kojom ima dijete viđeni na istom mjestu na obilježavanju posebnog dana