Kada Oprah spomene rasizam, tada vijest brzo odjekne u medijima diljem svijeta. Sada se oglasila i prodavačica iz istog dućana u kojem je slavna voditeljica doživjela neugodno iskustvo.


Poznata voditeljica Oprah Winfrey medijima je ispričala sve o neugodnom iskustvu u Zurichu. Oprah kaže kako joj prodavačica nije htjela prodati torbicu jer je mislila da si to ne može priuštiti. No sada se oglasila i prodavačica iz dućana u Švicarskoj koja tvrdi da je Oprah lažljivica.

Vezani članci Turisti u Splitu, ilustracija Švicarska ažurirala listu rizičnih zemalja: Hrvatska na popisu sigurnih Slika nije dostupna Modni skandal pokrenuo lavinu: Zvijezde u centru rasističkih incidenata!

>> Jednoj od najbogatijih ženi svijeta poručila: 'Ta torbica vam je preskupa!'

Talijanka je u razgovoru s novinarima Sonntags Blicka izjavila da su optužbe za rasizam apsurdne i da joj nije odbila prodati 40 tisuća dolara vrijednu torbicu 'samo zato što je crnkinja'. 'Ne znam zašto to govori. Ona je utjecajna, a ja sam samo prodavačica. Nikog nisam povrijedila. Ne znam zašto me netko poput nje mora ocrnjivati na televiziji', rekla je prodavačica.

'Objasnila sam joj da torbice dolaze u različitim veličinama, kao što uvijek činim. Pogledala je na policu iza mene i pokazala na torbicu, a ja sam joj objasnila da se radi o istoj, ali skupljoj verziji torbice koju sam u tom trenutku držala u ruci. Nije istina da sam joj odbila prodati torbicu zbog, kako ona tvrdi, rasizma. To jednostavno nije istina. Apsurdno je. Nikada to ne bih učinila mušteriji', poručila je prodavačica.

I Oprah se oglasila nakon cijele strke oko incidenta u Švicarskoj. 'Mislim da je to bio samo incident u Švicarskoj. Žao mi je što se sve toliko napuhalo. Namjerno nisam rekla ime dućana, žao mi je što sam rekla da je to bilo u Švicarskoj. Samo sam pokazala primjer kada si na mjestu gdje ljudi ne očekuju da budete', rekla je Oprah prenosi Associated Press.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook