U rodnom Orašju održana je komemoracija za iznenada preminulog hrvatskog i bosanskohercegovačkog glumačkog velikana Ivu Gregurevića, za kojega su sudionici istaknuli da je ostao neraskidivo povezan sa svojom Posavinom.

Galerija


ljo Benković, koji je zajedno s Gregurevićem pokrenuo filmski festival "Dani hrvatskog filma u Orašju" rekao je kako je iza sebe ostavio brojna vrijedna djela.

Vezani članci Na Mirogoju odana počast žrtvama bleiburške tragedije Na Mirogoju odana počast žrtvama bleiburške tragedije i Križnog puta Knjiga žalosti za preminulog glumca u HNK (Foto: Dnevnik.hr) Tuga zbog prerane smrti glumačkog velikana: "Ivo je ovim hodnicima hodao više od tri desetljeća... Bio je naš dobri duh"

"Entuzijazam je bio njegovo pokretačko gorivo i stvaralačka snaga koja je na opće dobro izrodila respektabilan filmski festival 'Dane hrvatskog filma'. U taj je projekt krenuo s mrtve točke ratne 1995. i doveo ga do razine najpriznatijih festivala u široj regiji", rekao je Benković.

Dodao je kako je Ivo sa svojim rodnim krajem uvijek bio povezan, čak i u vrijeme rata.

Predsjednik vlade Županije Posavske Marijan Klaić rekao je kako je Gregurević s filmskim festivalom promovirao rodni kraj.

"Prenosio je time na najljepši način pozitivan glas posavski svoje Posavine, Orašja i rodne Donje Mahale, našu kulturu i naše običaje", rekao je Klaić i dodao kako će se ovaj kraj odužiti Ivi Gregureviću nastavljajući tradiciju održavanja filmske manifestacije koja je dosegnula regionalne okvire.

Komemoraciji u Orašju nazočili su brojni predstavnici društvenog života, vlasti i glumišta. Ivo Gregurević, koji je iznenada preminuo ovoga tjedna, bit će u utorak pokopan u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali kod Orašja.

(Hina)

Kendall Jenner u posebnoj misiji: Otkriva svoju najtežu, dosad neispričanu, sirovu životnu priču

Godinama se borio s tugom: Slavni glumac je kao dječak htio donirati bratu blizancu srce kako bi mu spasio život

Severina objavila video s plaže na kojoj uživa poput djevojčice: "O lijepa, o draga, o slatka slobodo"