Velika tuga

Emotivne poruke za oproštaj od neponovljivog Žarka Potočnjaka: "Svijet više nije isti..."

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Žarko Potočnjak - 2 Galerija

Žarko Potočnjak preminuo je u 76. godini, a brojni njegovi obožavatelji emotivnim porukama na društvenim mrežama opraštaju se od njega.

Vijest o smrti legendarnog glumca Žarka Potočnjaka u četvrtak je rastužila mnoge, a brojni njegovi obožavatelji i kolege na društvenim se mrežama opraštaju od njega.

Pogledaj i ovo Žarko Potočnjak Nezaboravni likovi Ovo su uloge po kojima ćemo Žarka Potočnjaka zauvijek pamtiti, koja je vama najviše ostala u sjećanju?

"Ne znam odakle bih počeo. To je čovjek uz kojeg sam najvezaniji. Sjećat ću ga se s osmijehom, užasno je vedar bio, nestrpljiv", izjavio je glumac Duško Valentić za Novu TV. 

"Žao mi je, osim što je otišao veliki glumac, otišao je i moj veliki prijatelj", zakljućio je i Vedran Mlikota.

"Jedan, jedini, neponovljivi", "Napustio nas je legendarni Žarko Potočnjak. Počivao u miru Božjem", "Svijet više nije isti", "Nikad više takvog glumca i velikana kazališta, televizije i filma. R.I.P.legendo", samo su neki od komentara koje ostavljaju njegovi obožavatelji.

Branko Schmidt, redatelj filma "Vukovar se vraća kući", u kojem je Potočnjak glumio, za 24sata je istaknuo kako će glumca pamtiti po iznimnoj dobroti, osmijehu i pozitivi koju je širio.

Dodao je kako se o njegovu glumačkom umijeću sve zna. Danko Ljuština, koji je s Potočnjakom odigrao brojne predstave na Histrionu, rekao je kako ni prije, a ni poslije Žarka niti jedan glumac neće toliko padati na sceni te se prisjetio nekoliko anegdota.

"Zbogom dragi moj Žarkec", napisao je Tarik Filipović na svojem Instagramu. "'Kad se glumac baci', pisao je Arsen pjesmu o Žarku Potočnjaku, a Žarac je bacao naglavačke glumačku scenu u Hrvata, publiku u trans od smijeha i ludosti, a kritiku na tvrda koljena. Klanjam ti se, kralju umjeteonstva i počivaj u miru Božjem", napisala je Anja Šovagović Despot.

Legendarni glumac je ove godine objavio kako se nakon pet desetljeća na pozornici oprašta od glume, a učinio je to u veljači, na svoj 75. rođendan. Iza sebe ima 25 igranih filmova, a imao je glavnu ulogu u njih 10. Pojavio se u oko 30 TV-serija te je imao više od 150 kazališnih premijera.

Tijekom karijere je osvojio i veliki broj nagrada, među kojima su "Nagrada hrvatskog glumišta", "Marul", "Zlatni osmijeh" i brojne druge.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Žarko Potočnjak - 2 +0 Žarko Potočnjak - 1 Celebrity Žarko Potočnjak preminuo u 76. godini, legendarni glumac bio je omiljeno lice brojnih filmova i serija

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene