Sandra Perković, Ljupka Gojić Mikić, Jacques Houdek i mnogi drugi domaći celebrityji odali su počast žrtvama Vukovara na društvenim mrežama.

Galerija


Dan sjećanja na žrtve Vukovara mnogi su poznati Hrvati obilježili na društvenim mrežama.

Vezani članci Vodotoranj u Vukovaru Kuća u Vukovaru u kojoj nitko ne pita za etničku pripadnost, sudjelovanje u ratu ili političko opredjeljenje: "Sreća je jedina stvar koja se množi kada se dijeli" Vukovarska ulica u Splitu Svijeće i baklje pale se diljem zemlje za Vukovar i Škabrnju

Severina je stradalom gradu na Instagramu posvetila stihove svoje pjesme "Grad bez ljudi" te rasplakala obožavatelje, a svojom objavom na društvenoj mreži mnoge je dirnula i voditeljica Ivana Paradžiković.

Pjevač Jacques Houdek na Facebooku je objavio "Priču za roditelje" ratnog reportera Siniše Glavaševića koji je poginuo tijekom bitke za Vukovar i koji se smatra simbolom ratnog novinarstva u Hrvatskoj. Uz tekst, objavio je i dvije fotografije stradalog grada.

🙏🏻🤍🕊 GRAD - TO STE VI! 🖋 Siniša Glavašević Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale...

Objavljuje JACQUES HOUDEKSrijeda, 18. studenoga 2020.

Dizajnerica i bivša manekenka Ljupka Gojić-Mikić Dan sjećanja obilježila je poznatom ratnom fotografijom uplakane djevojčice u plavom kaputu, tada šestogodišnje Željke Jurić.

"Da više nikad nijedno dijete ne pati", napisala je Ljupka u opisu svoje objave na Instagramu.

Kazališni glumac Siniša Ružić na Instagramu je objavio simboličnu fotografiju čizama pored zapaljenih svijeća.

Sandra Perković je uz fotografiju simbola grada, Vodotornja, napisala poduži opis na engleskom uz koji je istaknula i da je ponosna što je Hrvatica.

Ivana Paradžiković dirljivom objavom i fotografijom iz djetinjstva prisjetila se svoje prošlosti u Vukovaru