O uzrocima smrti Carrie Fisher u prethodnih se šest mjeseci uvelike raspravljalo, a sada su stigli službeni rezultati.


Obdukcija glumice Carrie Fisher ukazuje da je možda koristila kokain tri dana prije avionskog leta 23. prosinca 2016. godine, kada joj je pozlilo, a četiri dana kasnije je i preminula. U krvi su joj, pored kokaina, pronađeni i tragovi heroina i ekstazija, ali količine nisu dovoljne da ukažu na to kada je Carrie konzumirala te droge.

Vezani članci Grafit u čast Georgeu Floydu Stigli nalazi obdukcije: George Floyd umro je na licu mjesta od gušenja zbog pritiska Veronika Pecolaj i dr. Goran Jusup (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Gotovi nalazi obdukcije: I službeno se zna od čega je umrla Veronika Pecolaj, isključena je mogućnost kaznenog djela

Nalazi se baziraju na toksikološkom nalazu, napravljenom nakon što je poznata glumica iz "Ratova zvijezda" primljena u bolnicu u Los Angelesu. Obdukcijom su zaključili da je uzrok njezine smrti gušenje u snu, u kombinaciji s drugim faktorima, piše Daily Mail. Podsjetimo, prije smrti Carrie je snimila i ulogu u novom nastavku "Ratova zvijezda" koji bi u kina trebao stići u prosincu 2017. Carrie Fisher slavu je kao glumica stekla samo jednom ulogom, ali uloga je to u jadnoj od najpoznatijih i najuspješnijih franšiza u povijesti kinematografije.