Nina Mamić izašla iz pritvora. Zbog povučene prijave oslobođena je plaćanja visoke jamčevine.


Neočekivani obrat dogodio se u slučaju Nine Mamić. Nakon zabrane pristupa osobi kojoj je prijetila, uslijedilo je mjesec dana istražnog zatvora, a naposljetku i jamčevina od milijun kuna. Iako je provela par dana u Remetincu 23-godišnja Nina Mamić sada opet slobodno diše.

Vezani članci Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti Zdravko Mamić i osječki suci - 5 Morala dignuti kredit: Mamićeva supruga preuzela njegov dug prema državi i uplatila u proračun više od 52 milijuna kuna

Puštena je iz pritvora i nije morala platiti milijun kuna jamčevine.
Od početka ove godine Nina je sustavno prijetila bivšem dečku i njegovoj majci šaljući im brojne prijeteće poruke i pisma. Ninu je prijavila dečkova majka koja je na kraju optužbu i povukla. Razlog je za sada nepoznat, ali prijedlog za kazneni progon je povučen, navodi u priopćenju DORH.

Povučen je prijedlog za kazneni progon za oba navedena kaznena djela odnosno i za nametljivo ponašanje i za prijetnje. Budući da se za navedena kaznena djela kazneni progon poduzima po prijedlogu oštećenika, u ovom slučaju majke njezinog bivšeg dečka, koja je danas povukla, državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage prijedlog za ukidanje istražnog zatvora.

Zbog toga ne postoje daljnje pretpostavke za postupanje državnog odvjetnika te će tako biti donijeta odluka o odbačaju kaznene prijave.