Nina Kraljić Kvintet održat će po prvi puta koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture, 29. ožujka ove godine

Galerija


Na koncertu koji će Nina Kraljić Kvintet imati u Tvornici 29. ožujka izvesti će svoj glazbeni program naziva „Zaljuljali smo svijet". Publiku u Tvornici očekuje Nina Kraljić u svom najboljem, novom izdanju, s novim članom benda i novim aranžmanima koji će baš u Tvornici doživjeti svoju premijeru. Što točno sprema, ali i više detalja, otkrila nam je Nina Kraljić u kratkom intervjuu.

Što stoji iza programa ''Zaljuljali smo svijet'', koja je ideja i što možemo očekivati u Tvornici?

Vezani članci Marko Kutlić (Foto: Mario Draušnik) Uživali u njegovu glasu i stasu: Marko Kutlić ostvario snove odličnim zagrebačkim koncertom U tvornici Valiple (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) Istjecao amonijak u tvornici za preradu mesa: Dvije radnice zatražile liječničku pomoć

Zaljuljali smo svijet je vizija i stav da treba raditi beskompromisno i autentično stvarati ono što jesi i osjećaš. Već 3 godine stvaramo glazbu bez kalkulacije i nadamo se da se to osjeti i prepoznaje. U Tvornici premijerno sviramo nove aranžmane u novoj glazbenoj postavi sa sjajnim gostima uključujući egzotične instrumente (harfa, kaval, didgeridoo..) Stilski se držimo autorskih i etno materijala. To će biti jedna čarobna, world music večer. Nadamo se da ćemo ju podijeliti sa što većim brojem ljudi.

Kako se pripremaš za koncert u Tvornici?

Pripreme su dosta naporne, probe nam traju u prosjeku minimum 4 sata. Puno je truda uloženo da se sve to upakira u jednu posebnu priču.

Dosad si surađivala s brojnim imenima domaće scene, s kim ti je bilo najdraže raditi i zašto?

Teško je reći jer svaka suradnja donosi nešto novo i posebno, ali svakako najviše uživam u nastupima sa filharmonijama i orkestrima općenito. Izdvojila bih i divnu suradnju sa Dunjom Knebl i njenom Kololirom i naš program 'S one strane vremena'. Čarobno putovanje kroz etno nas Slavena.

Odakle crpiš ideje za pjesme koje pišeš?

Iz svakodnevnog života, ali u zadnje vrijeme su mi se teme proširile na spiritualniji, objektivniji pogled. Najviše volim pisati posvete i tu mi leži najveća inspiracija. Pisati o drugima.

Kakvi su ti planovi nakon Tvornice?

Sljedeći single je već u laganoj pripremi, a još tri čekaju na svoje stvaranje. Nastavit ćemo nastupati i kontinuirano raditi. Želja mi je snimiti nove live sessione da ljudi mogu uživati u našoj glazbi jer smatram da je premali fokus na njoj ovih dana. Pripremam u 6 mj i put u Saint Petersburg predstavljati našu etno kulturu i nasljeđe.