Gotovo godinu dana nakon koncerta grupe Simple Minds u Splitu oporba pa i koalicijski partneri prozivaju gradonačelnika. Tvrde kako je i dalje nejasno je li smio platiti koncert gradskim novcem. No, grad nije jedini koji je dao novac za koncert koji je ukupno stajao 2 i pol milijuna kuna. Bez PDV-a.

Galerija


Prašili su Simple Mindsi na Žnjanu prošle godine ali buka kao da se još nije stišala. I to zbog dodjele gradskog novca.

Vezani članci Slijetanje aviona, ilustracija Na korak do teške tragedije u Zračnoj luci Split: Oštećen avion, istraga u tijeku Provjera COVID potvrda U Splitu 10 optužnica zbog krivotvorenja testova na koronu, među njima i stranci

"Ono što je sporno, gradonačelnik odlučuje o iznosima do milijun kuna, a sve iznad toga odlučuje Gradsko vijeće. Gradsko vijeće za ovaj slučaj nije dalo odobrenje", izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić.

U Banovini nam je potvrđeno kako je iz gradskog proračuna isplaćeno milijun i 460 tisuća kuna za koncert.

"Ono što je sigurno da je gradonačelnik prilično slobodno tumačio stavke proračuna jer da je ta stavka u proračunu detaljnije opisana mi danas ne bi o tome raspravljali. Mislim da je to izašlo iz zakonskih okvira", smatra Jakov Prkić iz stranke Pametno.

Proračunom za 2018. osiguran je novac za poticanje obogaćivanja turističke ponude na Žnjanu, te je proveden postupak u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, kažu u gradskoj upravi.

"Ako imaju nešto za prigovorit slobodno neka me prijave svim službama. Nije točno da je napravljen bilo kakav prekršaj uostalom digli su ruku za proračun, sve su stavke obrađene", izjavio je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i dodao kako ni u jednom trenutku nije prekršio zakon.

Turistička zajednica grada splita dala je financijsku injekciju od 600 tisuća kuna za ovaj nastup. Zanimljivo je da se u priču uključio i HEP koji je gradu splitu donirao 250 tisuća kuna. A tvrtka MPG Live koja je dovela Simple Mindse na žnjan danas je bez komentara

Htjeli ne htjeli, građani su dobro platili Simple Mindse. Ukupan trošak organizacije koncerta iznosio je dva ipol milijuna kuna. Bez PDV-a.

Što stoji iza nedavnog Severinina putovanja u New York? Tajna je sada otkrivena