Zdravko Čolić nekada je radi proboja na svjetsko tržište koristio ime Dravco.

Galerija


Pjevač Zdravko Čolić jedan je od najvećih zavodnika i šarmera naše regije, uz kojega se vežu brojne anegdote i priče koje godinama kruže, no jedan detalj o pjevaču malo tko zna, i to sa samih početaka njegove glazbene karijere.

Vezani članci Robbie Williams (Foto: Instagram) Legendarni glazbenik progovorio o teškim patnjama: "Od straha tri godine nisam sišao s kauča" Ed Scheeran (Foto: Profimedia ) Najveći glazbenik današnjice otkrio mračnu stranu svog života: "Osjećam se kao životinja..."

Naime, još davne 1974. godine Zdravko je imao veliku želju postati svjetska zvijezda pa je potpisao ugovor s glabenom kućom WarnerBros. Records i snimio nekoliko pjesama, odnosno mini ploču za njemačko govorno područje. Tome je naravno moralo prilagoditi njegovo ime, pa je Zdravko postao Dravco.

Osim na njemačkom, Zdravko je propjevao i na engleskom jeziku, i to 1987. godine kada je izdao disco singl "Light Me – I'm Not a Robot Man".

Ipak, svjetsku je karijeru brzo zaboravio nakon što je svojim singlovima osvojio Jugoslaviju, a sve drugo postalo je povijest. 

Poznati glumac i njegov dvije godine mlađi muž uživaju na romantičnom odmoru u Francuskoj