Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U njegovu domu pronađeni su opoidni analgetici.


U domu pokojnoga američkoga pjevača Princea ubrzo nakon njegove smrti prošle godine u Minnesoti pronađena je velika količina lijekova, pokazuju sudski dokumenti, a prenosi BBC u utorak.

Vezani članci Demi Lovato (Foto: Profimedia) Slavnu pjevačicu jedva smo prepoznali zbog viška kilograma Demi Lovato i Henry Levy (Foto: Profimedia) Posrnuloj pjevačici liječnici su spasili život, tad se povukla iz javnosti i spas pronašla u novom dečku

Za dio lijekova pronađenih u njegovu domu postoje recepti na ime njegova prijatelja i osobnog čuvara. Međutim u dokumentima se ne navodi na koji je način dobio fentanil kojim se pjevač predozirao 21. travnja 2016.

Stručnjaci su ustvrdili da je Prince (57) umro od slučajnog predoziranja. Nakon njegove smrti ni protiv koga nije podignuta optužnica. Sudski dokumenti ostali su tajni do ponedjeljka jer su se tužitelji bojali da bi potencijalni svjedoci mogli pobjeći ili da bi mogući dokazi mogli biti uništeni.

U tim dokumentima navedeno je da je pronađen opioidni analgetik acetaminofen-hidrokodon, koji se koristi za ublažavanje bolova, reumatoidnog artritisa i protiv kašlja. Prema dokumentima pronađeno je i mnogo drugih opioidnih lijekova . U obdukcijom nalazu stoji da je Prince uzeo fentanil, opioid koji je 50 puta jači od heroina.

Legendarni pjevač, kantautor i producent iza sebe je ostavio više od 30 albuma.