Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U njegovu domu pronađeni su opoidni analgetici.


U domu pokojnoga američkoga pjevača Princea ubrzo nakon njegove smrti prošle godine u Minnesoti pronađena je velika količina lijekova, pokazuju sudski dokumenti, a prenosi BBC u utorak.

Vezani članci Felicite Tomlinson (Foto: Instagram) Koktel smrti: Konačno otkriven uzrok smrti 18-godišnje sestre slavnog glazbenika Demi Lovato (Foto: Profimedia) Prošlo je godinu dana otkad su je bez svijesti našli na podu njezine vile, a danas živi bez poroka

Za dio lijekova pronađenih u njegovu domu postoje recepti na ime njegova prijatelja i osobnog čuvara. Međutim u dokumentima se ne navodi na koji je način dobio fentanil kojim se pjevač predozirao 21. travnja 2016.

Stručnjaci su ustvrdili da je Prince (57) umro od slučajnog predoziranja. Nakon njegove smrti ni protiv koga nije podignuta optužnica. Sudski dokumenti ostali su tajni do ponedjeljka jer su se tužitelji bojali da bi potencijalni svjedoci mogli pobjeći ili da bi mogući dokazi mogli biti uništeni.

U tim dokumentima navedeno je da je pronađen opioidni analgetik acetaminofen-hidrokodon, koji se koristi za ublažavanje bolova, reumatoidnog artritisa i protiv kašlja. Prema dokumentima pronađeno je i mnogo drugih opioidnih lijekova . U obdukcijom nalazu stoji da je Prince uzeo fentanil, opioid koji je 50 puta jači od heroina.

Legendarni pjevač, kantautor i producent iza sebe je ostavio više od 30 albuma.