Prisjetimo se naših predstavnika na Eurosongu koji su ostvarili najuspješnije rezultate.


Uskoro se približavamo ovogodišnjem Eurosongu, na kojem će Hrvatsku predstavljati Nina Kraljić. Prema kladionicama očekuje se veliki uspjeh Nine s pjesmom 'Lighthouse', a dok željno iščekujemo rezulate, prisjetimo se naših najboljih predstavnika na Eurosongu.

Maja Blagdan

Vezani članci Danijela Martinović (Foto: Screenshot) Skandal ''Marije Magdalene'' prije točno 20 godina u Izraelu i Danijelino skidanje na pozornici! Doris Dragović, Maja Blagdan, Danijela Martinović (FOTO: Pixell) Imala je Hrvatska uspjeha na Eurosongu, samo smo ga zaboravili: Ovo su najbolje plasirani izvođači

Talentirana pjevačica s pjesmom 'Sveta ljubav' osvojila je četvrto mjesto 1996. na Eurosongu u Oslu. Godina dana poslije nagrađena je i s Porinom za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Danijela Martinović

Bivša pjevačica grupe Magazin 1998. zauzela je peto mjesto na Eurosongu u Birminghamu s hitom 'Neka mi ne svane'. Danas iza sebe ima jednu od najuspješnijih pjevačkih karijera, a ne kani uskoro stati na loptu jer je nedavno snimila i videospot za novi ljetni hit.

Doris Dragović

Prvi put je 1986. predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu u Norveškoj s pjesmom 'Željo moja' zauzela 11. mjesto, a 13 godina kasnije na Eurosongu u Jeruzalemu s 'Marijom Magdalenom' osvojila je četvrto mjesto.

Emilija Kokić

Iako je predstavljala Jugoslaviju 1989., moramo spomenuti Emiliju i grupu Riva, jer su upravo oni s pjesmom 'Rock Me' bili pobjednici 34. Eurosonga koji se održao u Švicarskoj.