Zaboravljeni uspjesi

Imala je Hrvatska uspjeha na Eurosongu, samo smo ga zaboravili: Ovo su najbolje plasirani izvođači

Doris Dragović, Maja Blagdan, Danijela Martinović (FOTO: Pixell) Doris Dragović, Maja Blagdan, Danijela Martinović (FOTO: Pixell) 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Doris Dragović, Maja Blagdan, Danijela Martinović (FOTO: Pixell) Doris Dragović (FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Danijela Martinović (Foto: Marko Lorenzo Blaslov) Goran Karan (Foto: Screenshot) +0 Vanna (FOTO: Davor Višnjić/Pixsell) Galerija

Hrvatska na Eurosongu sudjeluje od 1993.

Hrvatski predstavnici na Eurosongu više baš i ne bilježe značajnije uspjehe, no nekada smo na tom polju bili uspješni kao, recimo, danas u sportu.

Pogledaj i ovo Nina Badrić Nostalgija! Sjećate se Severine, Doris, Vanne i Tajči na najvećoj europskoj pozornici? Evo kako one danas na to gledaju!

Prvi put je Lijepa Naša na pozornicu stupila 1993. Predstavljala nas je grupa Put s pjesmom ''Don't ever cry'' no zauzeli su tek 15. mjesto.

Početak nije bio sjajan, ali kasnije se nastavlja pozitivan niz za naše izvođače.

Maja Blagdan je tri godine kasnije nastupila s pjesmom ''Sveta ljubav'' i uspjela je osvojiti četvrto mjesto, no osim nje na isto je mjesto stala i Doris Dragović s pjesmom ''Marija Magdalena'' koja je Hrvatsku predstavljala 1999.

Peto mjesto imali smo s Danijelom Martinović koja je pjevala ''Neka mi ne svane'', ali ista je pjevačica na Eurosongu osvojila i šesto mjesto ali tada je bila u sastavu Magazina kada su s Lidijom Horvat Dunjko izveli pjesmu ''Nostalgija''.

Među prvih deset bio je i Goran Karan. On je s pjesmom ''Kad zaspu anđeli'' osvojio deveto mjesto na ovom prestižnom natjecanju. Osim njega u top 10 ušla je Vanna s pjesmom ''Strings Of My Heart''.

Ipak, iako se to događalo u vrijeme bivše države, ne smijemo zaboraviti na grupu Riva koja je s pjesmom ''Rock me baby'' ovo natjecanje dovela u tadašnju Jugoslaviju. Ok, tada Hrvatska nije bila samostalna, ali ta je pjesma i danas ponos svih onih koji vole ovo glazbeno natjecanje.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene