Zaboravljeni uspjesi

Imala je Hrvatska uspjeha na Eurosongu, samo smo ga zaboravili: Ovo su najbolje plasirani izvođači

Doris Dragović, Maja Blagdan, Danijela Martinović (FOTO: Pixell) Doris Dragović, Maja Blagdan, Danijela Martinović (FOTO: Pixell) 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Doris Dragović, Maja Blagdan, Danijela Martinović (FOTO: Pixell) Doris Dragović (FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Danijela Martinović (Foto: Marko Lorenzo Blaslov) Goran Karan (Foto: Screenshot) +0 Vanna (FOTO: Davor Višnjić/Pixsell) Galerija

Hrvatska na Eurosongu sudjeluje od 1993.

Hrvatski predstavnici na Eurosongu više baš i ne bilježe značajnije uspjehe, no nekada smo na tom polju bili uspješni kao, recimo, danas u sportu.

Pogledaj i ovo Hrvatska na Eurosongu Koja vam je omiljena? Prisjetili smo se 10 naših najbolje plasiranih pjesama na Eurosongu, "Mama ŠČ!" nije jedna od njih!

Prvi put je Lijepa Naša na pozornicu stupila 1993. Predstavljala nas je grupa Put s pjesmom ''Don't ever cry'' no zauzeli su tek 15. mjesto.

Početak nije bio sjajan, ali kasnije se nastavlja pozitivan niz za naše izvođače.

Maja Blagdan je tri godine kasnije nastupila s pjesmom ''Sveta ljubav'' i uspjela je osvojiti četvrto mjesto, no osim nje na isto je mjesto stala i Doris Dragović s pjesmom ''Marija Magdalena'' koja je Hrvatsku predstavljala 1999.

Peto mjesto imali smo s Danijelom Martinović koja je pjevala ''Neka mi ne svane'', ali ista je pjevačica na Eurosongu osvojila i šesto mjesto ali tada je bila u sastavu Magazina kada su s Lidijom Horvat Dunjko izveli pjesmu ''Nostalgija''.

Među prvih deset bio je i Goran Karan. On je s pjesmom ''Kad zaspu anđeli'' osvojio deveto mjesto na ovom prestižnom natjecanju. Osim njega u top 10 ušla je Vanna s pjesmom ''Strings Of My Heart''.

Ipak, iako se to događalo u vrijeme bivše države, ne smijemo zaboraviti na grupu Riva koja je s pjesmom ''Rock me baby'' ovo natjecanje dovela u tadašnju Jugoslaviju. Ok, tada Hrvatska nije bila samostalna, ali ta je pjesma i danas ponos svih onih koji vole ovo glazbeno natjecanje.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene