Marilyn Monroe, vječna seks ikona i najpoznatija plavuša na svijetu, podvrgnula se estetskim zahvatima još daleke 1950.!


Naime, objavljena je liječnička dokumentacija hollywoodskog estetskog kirurga Michaela Gurdina o Marilyn Monroe, koja potvrđuje kako se glumica podvrgnula kirurškim zahvatima.

Vezani članci Salma Hayek Još jedna u nizu senzacionalnih fotki 54-godišnje glumice, u badiću pokazala nikad bujniji dekolte Marilyn Monroe (Foto: Instagram) Holivudska diva ne prestaje fascinirati javnost ni desetljećima nakon svoje smrti, otkrivena njezina intimna pisma

Dokumentacija će biti stavljena na prodaju idući mjesec, a uključuje šest rendgenskih snimaka i liječničke bilješke koje su nastale između 1950. i 1962.

Prema njima, Monroe je imala zahvate na bradi i nosu. U zapisima iz 1950. stoji kako je glumici u bradu ugrađen hrskavični umetak te 'ispravljen' vrh nosa.

>>> Ovako je izgledala Marilyn Monroe prije slave dok je radila u vojnoj tvornici

Njezin zdravstveni karton vođen je pod imenom 'Joan Newman', a među podacima je bila njezina visina od 168 centimetara i 52 kilograma težine.

Prema bilješkama glumica je patila 1956.od neutropenije (hematološki poremećaj kojeg karakterizira smanjen broj neutrofila, najvažnijeg tipa bijelih krvnih stanica), a 1957. imala je izvanmaterničnu trudnoću.

'Uvijek se nagađalo je li se Marilyn podvrgnula zahvatima ili ne. Svi su vjerovali kako je prirodna ljepotica. Tada, 1950., ljudi se nisu podvrgavali estetskim zahvatima, tako da je to sve poprilično novo', rekao je Martin Julien, izvršni direktor 'Julien's Auctionesa', aukcijske kuće koja će prodati glumičinu liječničku dokumentaciju.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook