Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najnoviji film 'Django Unchained' već je oduševio obožavatelje američkog redatelja Quentina Tarantina! Evo o čemu se radi!


Spaghetti western 'Odbjegli Django' mješavina ekstremnog nasilja i komičnih trenutaka, izazvao je oduševljenje kod publike i kritike.

Vezani članci Slika nije dostupna Preljub koji je Ana platila životom! Slika nije dostupna Napetost raste, a samo jedan će pobijediti!

'Odbjegli Django' ukupno ima četiri nominacije; za najbolji film, Christoph Waltz nominiran za sporednu ulogu,najbolja kamera, te najbolja zvučna kulisa.

>> Napetost raste, a samo jedan će pobijediti!

Nakon Tarantinova fikcionalnog prikaza Drugog svjetskog rata u filmu 'Nemilosrdni gadovi' iz 2009., 'Odbjegli Django' - s Jamiem Foxxom, Christophom Waltzom, Leonardom DiCapriom, Samuelom L. Jacksonom i Kerry Washington u glavnim ulogama - priča je o robu Djangu (Foxx) na dubokom jugu nakon građanskog rata u Americi, kojega austrijski zubar-lovac na glave (Waltz) oslobodi i nauči tajnama svoje vještine.

Njih dvojica zajedno kreću osloboditi Djangovu ženu Broomhildu (Washington), koju zatočenu na plantaži drži zli Calvin Candie (DiCaprio). Naslov filma je posveta spaghetti westernu 'Django' Sergia Corbuccija iz 1966.

Tarantino opet osvaja publiku

Uz nekoliko negativnih mišljenja, prisutni na prikazivanju mahom su se fokusirali na mješavinu ekstremnog nasilja i komičnih trenutaka u filmu.

>> Čekali su ga cijelu godinu, a onda iz kina pobjegli s vrtoglavicom i mučninom

Glavni filmski kritičar lista New York Post Lou Lumenick film je opisao kao 'trosatni homage [satiričnoj western komediji redatelja Mela Brooksa] 'Vruća sedla''. Književnik David Erlich napisao je: 'Django Unchained: brutalno zabavna spaghetti komedija. Najbolji američki film godine'.

Redatelj Rian Johnson dodao je: 'Django je izvrstan. DiCaprio je apsolutno fenomenalan'. Filmski i TV producent D-Dub smatra da je film 'smiješan, ludo nasilan, posve zabavan'.


Kratki sinopsis: 

Dr. King Schultz (Waltz) njemački je lovac na glave i bivši zubar koji kupuje Djanga (Foxx) kao svog roba kako bi mu ovaj pomogao identificirati ostale lovce na glave. Nakon što uspješno završe zadatak, Django biva oslobođen i regrutiran od strane Schultza kao poslovni partner.

Django ubrzo od Schultza počinje učiti zanatske vještine pa zajedno odu u Mississippi kako bi oslobodili Djangovu ženu Broomhildu(Kerry Washington). Međutim, nakon što dogovor o kupnji njegove žene s nemilosrdnim vlasnikom plantaže Calvinom Candiejem (DiCaprio) propadne, Django će se naći uvučen u borbu za vlastiti život, život svoje žene, ali i mogućnošću za slatkom osvetom…

Budite i uz Dnevnik.hr jer prenosimo dolazak zvijezda na crveni tepih UŽIVO iz Hollywooda!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook