Užurbano teku završne pripreme za ovogodišnje izdanje Splitskog festivala koji će se tradicionalno održati na kultnim Prokurativama.

Galerija


Tek nešto više od tjedan dana dijeli nas od najveće dalmatinske glazbene poslastice.

Vezani članci Željko Kerum najavio kandidaturu za gradonačelnika (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 5 Kerum kuhao novinarima pa najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Splita Autobusi u vlasništvu Prometa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "Dobro da imamo gaće na sebi": Split zbog devet autobusa svaki dan privatniku isplaćuje penale od 2250 kuna

Užurbano teku završne pripreme za ovogodišnje izdanje Splitskog festivala koji će se tradicionalno održati na kultnim Prokurativama. Koja su iznenađenja pripremili za ovu godinu te tko će imati čast stati na pozornicu i zapjevati splitskoj publici, zna naš Hrvoje Krolo.

Upravo će Petar Grašo svojim samostalnim koncertom na Prokurativama otvoriti ovogodišnje izdanje Splitskog festivala. Što se tiče organizatora izbor izvođača za prvu večer nije bio niti malo težak.

"Ostat ću uvik isti, Moje zlato, s kojima je pobjedio - tako da nije bilo teško odabrati, ali s obzirom da su tu prijašnjih godina tu večer svirali Oliver i Hauser, Parni Valjak, Gibonni, Josipa Lisac, Massimo. Mislim da ove godine imamo stvarno jak početak Splitskog festivala", otkriva organizator Tomislav Mrduljaš.

Jak početak festivala nastavlja se vjerujemo nezaboravnom večeri u kojoj će legenda hrvatske glazbene scene Mate Mišo Kovač imati glavnu ulogu, naime, njegove će hitove pjevati ponajbolji glazbeni izvođači."Ja sam siguran da će tu večer više pjevati publika nego pjevači na pozornici. U svakom slučaju pozvali smo na pozornici pjevače, napravili smo zajedno odabir s Mišom i pjesama i izvođača. Tako da će se tu naći raznolik tim kvalitetnih izvođača počevši od Karana, Giuliana, Dražena Zečića, Alena Nižetića, dolazi i Željko Bebek, imamo Miu Dimšić, Ivanu Kovač..."

Što se tiče posebnih zahtjeva i želja - Mišo ih nije imao.

"Mišo je toliko jednostavan da mi to stvarno nekako nije ni jasno. Čovjek koji je toliko ne bi rekao popularan nego čovjek koji je legenda naše glazbe. S tolikom jednostavnošću prilazi svemu tome. On je bio oduševljen samim time da se to dogodi, ali i mi sa samim tim da on dolazi, jer nama je bilo stalo da on bude tu."

Finalna večer rezervirana je otkrivanje novog pobjednika Splitskog festivala. U moru dobrih pjesama koje se prijave svake godine stručni žiri uvijek ima težak zadatak odabrati najboljih 25 - iznimke nije bilo ni ove godine.

"Mislim da smo ponudili za svakoga po nešto. Ima mladih pjevača, ima već afirmiranih pjevača, tako da ćemo ponuditi jedan šarolik program čak i u smislu same glazbe. Ima modernijih pjesama, ima prave Dalmacije, ima takvih pjesama da ipak mogu biti jedino na Splitskom festivalu, a to se od nas i očekuje", zaključio je Mrduljaš. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.