Poslao dobru poruku

Mustafa Nadarević progovorio o borbi sa zloćudnom bolesti: ''Nemojte se plašiti doktora, idite na preglede''

Razgovor s Mustafom Nadarevićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Razgovor s Mustafom Nadarevićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Razgovor s Mustafom Nadarevićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Razgovor s Mustafom Nadarevićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Razgovor s Mustafom Nadarevićem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija

Mustafa Nadarević javno je progovorio o vlastitom iskustvu s borbom sa zloćudnom bolesti.

U Hrvatskoj počinje kampanja provođenja Nacionalnog programa probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća.

Pogledaj i ovo Mustafa Nadarević - 6 Dirljivo sjećanje Mustafa Nadarević u nasljeđe nam je ostavio nezaboravne uloge koje su mu donijele status istinske zvijezde, a ovako ga se sjećaju kolege!

To je prvi program takve vrste u Europskoj uniji, s ciljem spašavanja 500-tinjak ljudskih života, jer je poznato da je rano otkriveni karcinom izlječiv u 80 posto slučajeva.

U hvalevrijednu kampanju uključile su se brojne zvijezde, među kojima i glumac Mustafa Nadarević, zvijezda serije ''Lud, zbunjen, normalan''. 

"Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest", izjavio je glumac za Media Servis.

Uputio je poruku svima koji pripadaju rizičnoj skupini, odnosno dugogodišnjim pušačima.

"Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede jer onda je izlječivost vrlo blizu", poručio je Mustafa.

"Karcinom pluća kasno se dijagnosticira jer nema simptoma te ga otkrivamo kad je već metastazirao. Zato nam je petogodišnje preživljenje samo 10 posto. S ranom dijagnostikom, koju nam omogućava CT tehnologija niske doze zračenja, kod rizične skupine karcinom je moguće otkriti kada je on velik samo jedan centimetar. Takav se karcinom operira i moguće je izlječenje preko 90 posto", kazao je na predstavljanju voditelj Nacionalnog programa akademik Miroslav Samaržija.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju U Hrvatskoj se svaki dan dijagnosticiraju 64 zloćudne bolesti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U Hrvatskoj se svaki dan dijagnosticiraju 64 zloćudne bolesti (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 U Hrvatskoj se svaki dan dijagnosticiraju 64 zloćudne bolesti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Rak pluća u Europi ubije više ljudi nego rak dojke, debelog crijeva i prostate zajedno

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene