Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Monica Bellucci u filmu Emira Kusturice glumi dijete iz veze Srbina i Talijanke pa je počela učiti srpski jezik!


Monica Bellucci u utorak je stigla u Trebinje gdje s emirom Kusturicom snima film 'Na mliječnom putu'. Monica je tom prilikom novinarima pokazala kako govori srpski jezik: 'Oprala sam babi kosu i nahranila je, a ona me pita jesi li ti jela!', rekla je Monica te oduševila okupljene novinare.


>> Monica Bellucci sletjela u Dubrovnik! Vezani članci Potres u Dubrovniku, Stradun Kamera zabilježila trenutak potresa kod Dubrovnika: Bilo je kratko, ali jako Potres kod Dubrovnika Potres magnitude 4,1 pogodio dubrovačko područje: "Probudio me, dosta se osjetio!", "Prvo lagani huk pa je dobro zatreslo"

Naime, kako je i sam Kusturica izjavio, Bellucci glumi dijete iz veze Srbina i Talijanke pa ni ne mora znati srpski jezik idealno.

'Srpski jezik je baš težak za učenje, ali je lijep jezik', izjavila je kasnije Bellucci, piše Kurir.

'Za ovu ulogu Monika je kao stvorena. Ona je jedna od onih žena koje su u prvom smislu te riječi, žene, ženstvena, a uloga je opet obrnuta, ona igra obavještajku, traži promijenu identititeta... Za ovakvu ulogu nema bolje osobe na svijetu. Kad bi bilo kojeg čovjeka na svijetu pitali tko je osoba u koju bi se mogao zaljubiti na prvi pogled, onda je to - Monica Bellucci!', rekao je Kusturica.

BiH ne da Kusturici vojnu opremu za snimanje filma


Kako su prenijeli lokalni mediji, na zahtjev koji je stigao iz ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića zaustavljena je provedba odluke kojom je Kusturici za snimanje ovog filma odobreno korištenje opreme i naoružanja u vlasništvu Oružanih snaga BiH.

Komšićev savjetnik Damir Bećirović kazao je za "Oslobođenje" kako zahtjev za uporabu resursa oružanih snaga nije uopće stigao do Predsjedništva BiH.

'U svakom slučaju ako se i to nađe na dnevnom redu Predsjedništvo BiH o tome odlučuje konsenzusom', kazao je Bećirović.

Spornu odluku ranije je potpisao zamjenik ministra obrane BiH Mirko Okolić, kadar Srpske demokratske stranke (SDS) i u njoj stoji kako se producentskoj kući koja radi za Kusturicu odobrava uporeba dva vojna kamiona, tri protuzrakoplovna topa, tri puškostrojice, dvije haubice, dva minobacača, dva oklopna vozila a sve to uz osoblje potrebno za rukovanje.

Vršitelj dužnosti načelnika glavnog stožera OS BiH general Anto Jeleč potvrdio je kako je naknadno zaustavio provedbu odluke što ju je potpisao doministar Okolić.

Pojasnio je kako je to učinjeno jer nisu zatražene suglasnosti Predsjedništva BiH kako to predviđa zakon.

Da je odluka stavljena izvan snage potvrdio je i doministar Okolić dodajući kako je razlog to što nije bilo precizino definirano tko će platiti štetu ukoliko se vojna oprema izgubi ili ošteti.

On drži kako u svemu ne bi trebalo biti ničega spornog jer je slična oprema posuđena i za snimanje filma 'U zemlji krvi i meda' hoollywoodske dive Angeline Jolie, a u zahtjevu producentske kuće navodno stoji kako scenarij za novi Kusturicin uradak 'nema nacionalni predznak'.

I dok čekaju vojnu opremu Kusturica koji se u svom novom filmu kani iskušati i kao glumac te Bellucci su već doputovali u Trebinje gdje bi trebalo početi snimanje filma.

Dok je Kusturica izjavio kako će njegov novi uradak biti 'povijesno-avanturistički' film.

Redatelj je zamislio da film bude prvi puta prikazan na festivalu u Cannesu 2014. godine. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook