Kobna ljubav

Legendarna ljubavna priča koja je bila osuđena na propast, a završila je tragično

Sid Vicious (Foto: Profimedia) Sid Vicious (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Sid Vicious (Foto: Profimedia) Sex Pistols (Foto: AFP) Sid Vicious (Foto: Profimedia) Sid Vicious (Foto: Profimedia) +0 Sid Vicious (Foto: Profimedia) Galerija

Sid Vicious i Nancy Spungen bili su ludo zaljubljeni, ali i kobni jedno za drugo.

Britanski punk glazbenik umro je na današnji dan, 2. veljače 1979. godine u New Yorku.

Pogledaj i ovo showbuzz Poslušajte Koncert koji je prije 37 godina promijenio glazbu!

Radi se o Johnu Simonu Ritchieju, poznatijem kao Sidu Viciousu, basisti legendarnog benda Sex Pistols. Sid je rođen 1957. godine u Londonu, a život mu je okončan nakon što se predozirao.

Osim po glazbi, Sid je poznat i po legendarnoj ljubavnoj priči s Nancy Spungen, čije je tijelo pronađeno 12. listopada 1978. godine u sobi broj 100 njujorškog Chelsea Hotela. Nancy je tada imala samo 20 godina, a tamo je nešto više od mjesec dana živjela upravo sa Sidom.

Punk parola "živi brzo, umri mlad" bila je i parola mladih ljubavnika koji su zajedno samo tonuli u turbulentnom svijetu alkohola, narkotika i divljih tuluma, a ionako buran život dodatno su destabilizirali burnim svađama koje su nerijetko završavale fizičkim sukobima.

Par se upoznao 1977. godine kada je Amerikanka Nancy stigla u Englesku s obožavateljicama koje su pratile bend Heartbreakers. Nije dugo trebalo da duo završi skupa, a nakon raspada Sex Pistolsa, par je nastavio živjeti u New Yorku. Jutro nakon njezine smrti, 12. listopada 1978. godine, glazbenik je sišao do recepcije hotela objašnjavajući kako se "nešto dogodilo njegovoj djevojci". Nancy je pronašao na podu kupaonice s ubodnom ranom na predjelu želuca.

Kobnom jutru prethodila je večer uživanja u heroinu te raznim tabletama. Obdukcija je potvrdila kako je rana bila smrtonosna te kako bi Nancy preživjela da joj je na vrijeme pružena pomoć.

Prilikom uhićenja glazbenik je tvrdio kako se ne sjeća što se dogodilo, a zatim je platio jamčevinu te izašao iz zatvora. Tri mjeseca kasnije predozirao se heroinom, pa je slučaj u očima policije izgledao ovako: Sid je ubio Nancy, zatim je presudio sebi. Također, deset dana nakon smrti svoje voljene, Sid si je prerezao vene, no preživjeo je.

No, javile su se i priče kako je Nancy ubio diler koji je par posjetio te noći, kako je bila žrtva pljačke narkomana Michaela koji je poznavao par te živio na 6. katu istog hotela ili kako je presudila sama sebi. Tako su njihove smrti ušle u legendu, a da se i dan danas ne zna prava istina o njima.

No, zna se da je Nincy bila groupie djevojka koja je obožavala glazbenike kojima je bila majka, ljubavnica, sestra, prijateljica, menadžerica. Za nju je slobodni život bio ono što je trebala. Od malih nogu bila je vrlo agresivna i hiperaktivna, a do 17. godine kada je otišla u New York, dijagnosticirani su joj bipolarni poremećaj i shizofrenija. U New Yorku je radila kao prostitutka i stiptizeta, a pratila je i Ramonese te Aerosmith. S 19 godina odlazi u London u kojem je pjevač Sex Pistolsa upoznaje sa Sidom s kojim je nakon nekoliko dana postala nerazdvojna.

Ostali članovi benda su ju mrzili te smatrali glavnim krivcem što se Sid navukao na heroin, ali i zašto se bend raspao.

1. veljače 1979. godine, nakon što je pušten iz zatvora, Sid je otišao na zabavu u stan svoje nove djevojke. Tu je drugo jutro pronađeno njegovo beživotno tijelo.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Adut Akech Bior (Foto: Instagram) Adut Akech Bior (Foto: Instagram) Kendall Jenner (Foto: Instagram) Bella Hadid (Foto: Instagram) +2 Adut Akech Bior (Foto: Instagram) Celebrity Prelijepa manekenka dio djetinjstva provela je u izbjegličkom kampu, a danas svi žele raditi s njom

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Blanca Blanco (FOTO: Profimedia) Blanca Blanco (Foto: Getty) Blanca Blanco (Foto: Getty) Blanca Blanco (FOTO: Profimedia) +0 Blanca Blanco (FOTO: Getty) - 2 Celebrity 2017. je pokazala međunožje na Oscarima, a od tada pažnju privlači golišavim izdanjima i fotkama

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Mamurluk (Foto: Profimedia) Mamurluk (Foto: Profimedia) Bradley Cooper (Foto: Getty) +0 Mamurluk (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Nezaboravna komedija koja je obilježila filmsku povijest ove godine obilježava okruglu godišnjicu prikazivanja

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene