Izjava Boba Dylana koja je iznenadila mnoge, jednako je pogodila legendarnog Matu Mišu Kovača, koji nije 'ostao dužan'.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

'Nema Bob Dylan pojma! Što on uopće zna. Što on ima mudrovati o tome da Srbi mogu nanjušiti Hrvate, o našoj povijesti, što se ima u nju miješati, a pojma nema o njoj. Priča besmislice. Ne’š ti Dylana', Mišu Kovača isprovocirala je izjava poznatog američkog pjevača u 'Rolling Stoneu'.

Vezani članci Slika nije dostupna Ne propustite: Mišo nastupa u Rijeci! Slika nije dostupna 'Porina sam trebao već dobiti, ali bolje ikad nego nikad!'

Naime, Dylan je izjavio kako crnci mogu osjetiti nekoga tko ima korijene robovlasnika ili pripadnika Ku-Klux-klana, isto kao što Židovi mogu nanjušiti naciste, a Srbi Hrvate.

>> Bob Dylan: Crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao židovi naciste, a Srbi Hrvate!

Upravo ta posljednja Dylanova misao pogodila našeg legendarnog pjevača, koji smatra kako krive informacije očito kruže svijetom, piše Slobodna Dalmacija.

'Dobro se zna da su političari namjestili rat u Jugoslaviji i da su Srbi napali Hrvatsku. Nije tada svijet reagirao na jedan Vukovar, a znate zašto? Zato šta je Americi bilo u interesu da uzme Kosovo kao svoju bazu. I ona je to uspjela. I što sad ima Dylan o tome pričati, kao da on o tome šta zna. Ne’š ti njega velike legende. Elvis Presley je legenda.

Beatlesi su legende. Dylan je bio tip što je svirao tu neku ruralnu glazbu u SAD-u. Nema on pojma', te nastavlja 'to su besmislice totalne, to se treba zaustaviti odmah. Rat u Jugoslaviji su povele seljačine, a na nama je da mlade generacije učimo nečem boljem.

Nećemo ih odgajati da misle kako oni moraju ubijati, jer su ubijali naše. Ma odakle mu samo pravo to reći. Mala smo zemlja i svako nas zaj....., ali preko ovog s Dylanom ne smijemo tako lako prijeći, zaljučio je Mišo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook