Pjesma ''Igra bez granica'' obilježila je karijeru Toše Proeskog, a Miroslav Rus sada je otkrio i tajnu te pjesme.

Galerija Toše Proeski (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) Toše Proeski (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) Toše Proeski (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL) +0 Miroslav Rus (FOTO: Luka Klun/PIXSELL)

Toše Proeski otpjevao je pjesmu ''Igra bez granica'', a nakon njegove smrti mnogi su govorili kako je upravo tom pjesmom opisao svoj život. Veliki hit Toše je snimio tek nekoliko mjeseci prije smrti, a pjesma je bila najveći Tošin hit.

Vezani članci Spomenik Franji Tuđmani i Toši Proeskom Umjetnost ili groteska? Spomenik makedonskom pjevaču nije jedini koji je podijelio javnost: "Kip ne mora fizički ličiti osobi…" Toše Proeski Svečano otkriven spomenik nikad prežaljenom Toši Proeskom nedaleko mjesta gdje je doživio kobnu nesreću

"To je pjesma koju sam pisao prije nego što sam upoznao Proeskog. Godinu-dvije ranije sreo sam Nikšu Bratoša i kažem mu: 'Imam jednu pjesmu koju ne dam nikome. Nikome. To mi je toliko dobra pjesma da ću pjevati sam, pa makar sve pokvario. Ali od tebe za sve ono što smo do sada surađivali tražim da mi je aranžerski napraviš besplatno.' I on pristane. Pita me kako se zove pjesma, ja kažem 'Igra bez granica'", otkrio je Miroslav Rus za Kurir.

Toše Proeski (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL) Miroslav Rus (FOTO: Luka Klun/PIXSELL)

Nakon nekog vremena Miroslav se vozio s Tošom koji je znao da Rus ima i puno neobjavljenih pjesama. Toše je kopao po CD-ima i tako naletio na ''Igru bez granica''. Bio je to trenutak kada je Toše tražio da pjesma bude njegova, na što je Miroslav Rus na kraju i pristao. Toše je pjesmu snimio od prve i sve oduševio. Toše je tada bio nesiguran je li dobro sve otpjevao, ali zato je Rus smatrao da se bolja izvedba nije mogla dogoditi.

Toše Proeski (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL) Toše Proeski (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL)
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju